HomeΚΡΗΤΗΠολλαπλασιάζονται τα πύρινα μέτωπα στη Κρήτη – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Χανδρά

Πολλαπλασιάζονται τα πύρινα μέτωπα στη Κρήτη – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Χανδρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και πολλαπλασιάζονται τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη, την ώρα που το νησί βρίσκεται στο… κόκκινο ως προς την εκδήλωση φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα 6 πυρκαγιές σε όλο το νησί.

Η μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη είναι στο Χανδρά Σητείας όπου αυτή την ώρα στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 23 οχήματα με 55 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα με 32 άνδρες, οχήματα από τους δήμους, οχήματα από το στρατό, έχουν σηκωθεί δύο ελικόπτερα ενώ συμμετέχουν και ομάδες εθελοντών.

Η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τους πυροσβέστες.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα (δείτε εδώ) και μέχρι τώρα έχει κάνει στάχτη χορτολιβαδικές εκτάσεις, αμπέλια και ελαιώνες.

 

Τα υπόλοιπα μέτωπα

Μέσα σε λίγη ώρα ξέσπασαν νέες φωτιές σε όλη τη Κρήτη.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κεραμειών στα Χανιά όπου στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες (δείτε εδώ).

Ωστόσο, μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στο Στόμιο Ιεράπετρας με δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στο Δράσι – κοντά στα Λακώνια – στο Φαρί, νότια του Ζαρού και στον Άγιο Μύρωνα.

Την ίδια ώρα, συναγερμός για μία ακόμα φωτιά σήμανε στην Πυροσβεστική. Χορτολιβαδική έκταση πίσω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών εκδηλώθηκε πυρκαγιά με τους άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να την θέτουν σε χρόνο – ρεκόρ σε μερικό έλεγχο.

Χανδράς from cretapost on Vimeo.

Διαφήμιση
Διαφήμιση