HomeHL-9NBA: Αναβλήθηκαν τα ματς μετά την «επανάσταση» των Μπακς

NBA: Αναβλήθηκαν τα ματς μετά την «επανάσταση» των Μπακς

Οι παίκτες διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, μετά την ιστορική κίνηση των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην αγωνιστούν για το πέμπτο παιχνίδι των playoffs κόντρα στους Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό με θύμα τον Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν, όταν αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πισώπλατα επανειλημμένα και πλέον όπως υποστηρίζουν άτομα από τον κύκλο, δύσκολα θα περπατήσει ξανά.

NBA: Οριστική αναβολή σε όλα τα ματς των playoffs

Μετά την κίνηση διαμαρτυρίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των συμπαικτών του, το NBA αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες για τα playoffs που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, καθώς και οι παίκτες των άλλων ομάδων αποφάσισαν να μην αγωνιστούν. Τα παιχνίδια θα προγραμματιστούν στο κοντινό μέλλον, ωστόσο αυτή τη στιγμή τα playoffs βρίσκονται στον «αέρα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των παικτών που βρίσκονται στην «φούσκα» του Ορλάντο, έτσι ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται ότι η κίνηση των Μπακς να παραμείνουν κλεισμένοι στα αποδυτήρια και να μην αγωνιστούν έτυχε ευρείας αποδοχής από τον κόσμο του διαδικτύου με πολλούς να κάνουν λόγο ότι με την απόφαση των «Ελαφιών» δόθηκε το έναυσμα για αλλαγή.

Στηρίζουν την απόφαση των παικτών και οι διαιτητές του NBA

Στο πλευρό των παικτών, που θέλησαν μέσα από τον αθλητισμό να στείλουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα, στάθηκαν και οι διαιτητές της Λίγκας που μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχουν στο twitter ανέφεραν: «Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή».

Η ιστορική απόφαση των Μπακς

Την ώρα που οι ΗΠΑ δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά από αιματηρές διαδηλώσεις για τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ που αστυνομικοί πυροβόλησαν μπροστά στα τρία παιδιά τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τα playoffs του ΝΒΑ, «παρασύροντας» μαζί τους και της άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZcUfYzugNs&feature=emb_title

Αποτέλεσμα ήταν όπως προαναφέρθηκε η διοργανώτρια αρχή να αναβάλει όλες τις αποψινές αναμετρήσεις. Το ESPN ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι του NBA είχαν ενημερώσει τους Μπακς για τις συνέπειες του να μην παίζουν το παιχνίδι. «Μερικά πράγματα είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ», δήλωσε ο Άλεξ Λάρσρι αντιπρόεδρος των Μπακς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι παίκτες των Σέλτικς και των Ράπτορς αποκάλυψαν πως σκέφτονται και εκείνοι να μποϊκοτάρουν το 1ο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, με αφορμή το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν. Ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης οι Μπακς τους… πρόλαβαν παίρνοντας μια απόφαση η οποία θα μείνει στα χρονικά του NBA.

Η δήλωση των Μπακς

Σε δήλωση τους οι παίκτες των Μπακς κάλεσαν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου . Τη δήλωση διάβασαν οι Στέρλινγκ Μπράουν, ο οποίος έχει πέσει θύμα αστυνομικός βίας και ο και Τζορτζ Χιλ.

Αρχικά ο Μπράουν ανέφερε σχετικά με την κοινή δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Με τον Χιλ να προσθέτει: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Το οργισμένο tweet του Λεμπρόν Τζέιμς

Την ίδια ώρα, ένας άλλος αστέρας του NBA και παίκτης των Λος Αντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς επικρότησε την απόφαση των Μπακς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ο Τζέιμς έγραψε σε έντονο ύφος: έγραψε στο Twitter: «Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση