HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-0

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-0

Με γκολ του Κίκο Μακέντα στο 41ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκολ του Κίκο Μακέντα στο 41ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αργός ρυθμός και αρκετές δοκιμές από τους δύο προπονητές οι οποίοι έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους όσοι ήταν διαθέσιμοι.

Αμυντικά προβλήματα είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, αναποτελεσματικός ο ΟΦΗ στις ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι, «καυτός» παρέμεινε ο Μακέντα σημειώνοντας γκολ σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Τα πλάνα των προπονητών

 Σε σχηματισμό 1-4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ντάνι Πογιάτος.
Ο Διούδης ήταν ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Καραγιάννης (δεξί μπακ), Σχένκεφελντ (στόπερ), Μαυρομμάτης (στόπερ) και Ζαγαρίτης (αριστερό μπακ), ενώ κεντρικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Σερπέζης και Αγιούμπ. Στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Σαβιέρ (δεξιά) και Αϊτόρ (αριστερά) και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.
schenkeveld

Για την ομάδα του ΟΦΗ, ο Γιώργος Σίμος επέλεξε σχηματισμό 1-4-3-3 με τον Γοούλι να υπερασπίζεται την εστία των Κρητικών και τους Κοροβέση (αριστερό μπακ), Σελίμοβιτς (στόπερ), Βούρο (στόπερ) και Ουές (δεξί μπακ) στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σακόρ και Σουρνάκης, ο Ναμπί έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Βαζ (αριστερά), Σαρντινέρο (δεξιά) και Φιγκεϊρέντο (κορυφή).

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός το γκολ! 

Σε αργό ρυθμό κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να έχει τις ευκαιρίες και τον Παναθηναϊκό να σκοράρει!

Οι Κρητικοί απείλησαν τους Πράσινους στο 20ο λεπτό, ωστόσο το πλασέ που έκανε ο Βαζ από το όριο της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Διούδη σε ετοιμότητα και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μάζεψε τη μπάλα.

Στο 25ο λεπτό, ο Αγιούμπ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ωστόσο κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ στο 29ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ.

Ο Φιγκεϊρέντο βγήκε στην αντεπίθεση, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε απροετοίμαστη, όμως ο Διούδης κατάφερε να διώξει τη μπάλα στο τετ α τετ με τον επιθετικό του ΟΦΗ.

Στο 35ο λεπτό, η ομάδα του Ηρακλείου απείλησε ξανά τον Παναθηναϊκό με δυνατό και μακρινό σουτ του Σακόρ, το οποίο ανάγκασε τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στην επόμενη φάση ο Φιγκεϊρέντο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Διούδης μπλόκαρε.

macheda

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία στο 39ο λεπτό μετά από φάουλ του Αγιούμπ και άστοχη κεφαλιά του Μαυρομμάτη, ενώ στο 41ο λεπτό το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Μακέντα.

Ο Σαβιέρ έκανε την ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, ο Μακέντα κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

Σε… slow tempo

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο ευκαιρίες για τον ΟΦΗ. Στο 51ο λεπτό η ομάδα του Ηρακλείου έκανε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Βαζ, όμως ο Διούδης μάζεψε τη μπάλα μετά το σουτ του παίκτη του ΟΦΗ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία στιγμή στο 55′ για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Βαζ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, πέρασε τον Σαμαρά και επιχείρησε τη σέντρα σουτ, ενώ ο Φιγκεϊρέντο δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

serpezis

Τεράστια ευκαιρία έχασαν οι Πράσινοι στο 65ο λεπτό, όταν ο Μαρινάκης έκανε λάθος πάσα, ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε τη μπάλα και έκανε το σουτ, όμως ο Γουόλι μπλόκαρε.

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο ημίωρη και η εμφανέστατη έλλειψη χημείας μεταξύ των παικτών έριξαν ακόμα περισσότερα το δείκτη… ποιότητας και στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη στιγμή.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδη (61′ Ξενόπουλος), Ζαγαρίτης (61′ Λαζαρίδης), Μαυρομμάτης, Σχένκεφελντ (46′ Βέλεθ), Καραγιάννης (46′ Σαμαράς), Αγιούμπ (61′ Εμμανουηλίδης), Κουρμπέλης (61′ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (46′ Μπουζούκης), Σαβιέρ (61′ Τζαβίδας), Αϊτόρ (46′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (61′ Ιωαννίδης)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουόλι (70′ Σωτηρίου), Κοροβέσης (46′ Γιαννούλης), Βούρος (70′ Βαφέας), Σελίμοβιτς, Ουές (70′ Μίγγος) , Ναμπί (46′ Νοικοκυράκης), Σουρνάκης, Σακόρ (46′ Στάικος), Βαζ (70′ Γκαργκαλατζίδης), Σαρντινέρο (46′ Μαρινάκης), Φιγκεϊρέντο (70′ Γρίβας)

Διαφήμιση
Διαφήμιση