HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζουν τις επιχειρηματικές ιδέες των νέων οι Ροταριανοί

Στηρίζουν τις επιχειρηματικές ιδέες των νέων οι Ροταριανοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το επόμενο Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 9:30 στο ξενοδοχείο Galaxy, θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική συνάντηση του Ινστιτούτου Προώθησης Επιχειρηματικότητας Νέων (Ι.Π.Ε.Ν.), που διοργανώνεται από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου.

Στην Ημερίδα θα μιλήσει ο καθηγητής και συντονιστής των δράσεων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης, ο προ-Διοικητής της 2470 Περιφέρειας και γεν. Δ/ντης της Boss Software Κοσμάς Χουτουριάδης, ο προ-Διοικητής και Τεχνικός Σύμβουλος Παραγωγής Λορέντζος Χαζάπης, ο προ-Πρόεδρος του Ρ.Ο.Η. και επικοινωνιολόγος Μανόλης Φούμης, ο Χημικός Μηχανικός Δημήτρης Σαμψών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Η. Νίκος Χουχουρέλος.

Παραδείγματα επιτυχημένων και καινοτόμων προτάσεων νέας επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσει ο Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ Αρτέμης Σαϊτάκης, καθώς και οι επιχειρηματίες Εμμανουέλλα Πατεριανάκη, Στέλιος Ηλιάκης και Γιώργος Τσικανδυλάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο ενώ στόχος της συνάντησης, είναι να δώσει στους νέους που το επιθυμούν κατάλληλες κατευθύνσεις, ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν πρόσθετη αξία για τον εαυτό τους και βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όλες οι προτάσεις των νέων που θα κατατεθούν, θα προωθηθούν στον επιστημονικό υπεύθυνο του ΙΠΕΝ, καθηγητή Γιώργο Δουκίδη και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικής Δράσης θα προτείνουν σε Μέντορες που είναι πιο ειδικοί με το κάθε έργο και τις απαιτήσεις του, να αναλάβουν τμήματα του έργου ή/και την συνολική παρακολούθησή του. Η προσφορά του Μέντορα συνίσταται στην συνεργασία του με τον νέο επιχειρηματία και την ομάδα του με στόχο:

Να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει την ιδέα του και το πεδίο της εφαρμογής της

Να ασχοληθεί με τον έλεγχο της εφικτότητας της ιδέας

Να επιμείνει στην ανάγκη ρεαλιστικού σχεδιασμού της εφαρμογής

Να παράσχει βοήθεια στην επίλυση αποριών και προβλημάτων σχετικών με το εγχείρημά του, με βάση την γνώση του και την εμπειρία του

Να τον καθοδηγήσει να βρει κατάλληλες πηγές πληροφοριών

Να τον φέρει σε επαφή (δικτύωση) με ειδικούς για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχειρηματικής ιδέας

Να τον κατευθύνει στον ειδικότερο με το πρόβλημα άλλον Μέντορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση