HomeHL-9Blue Horizon: Εν αναμονή του πορίσματος των ειδικών για το τραγικό δυστύχημα

Blue Horizon: Εν αναμονή του πορίσματος των ειδικών για το τραγικό δυστύχημα

Συλλυπητήρια Γ. Πλακιωτάκη και ΕΚΗ για τον θάνατο του 30χρονου ναυτικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκαν χθες το απόγευμα κλιμάκια ειδικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο μηχανοστάσιο του Blue Horizon που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 30χρονου ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί κατέφτασαν στο Ηράκλειο μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη και προχώρησαν σε αυτοψία στον χώρο του μηχανοστασίου ενώ πήραν και σχετικές καταθέσεις.

Στη συνέχεια έφυγαν ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγάλουν το πόρισμα το οποίος θα αποσαφηνίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Το τραγικό δυστύχημα

Το τραγικό αυτό συμβάν σημειώθηκε, στις 9.30 περίπου χθες το πρωί, την ώρα που στο μηχανοστάσιο γινόταν συντήρηση.

Για άγνωστους ακόμα λόγους εκδηλώθηκε διαρροή ατμού και προκλήθηκε μία μικρή έκρηξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ναυτικών, με τον 30χρονο να φέρει τα πιο σοβαρά τραύματα.

Μεταφέρθηκαν και οι τέσσερις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τον 30χρονο να διασωληνώνεται και να εισάγεται στην ΜΕΘ.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έκαναν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τον κρατήσουν στην ζωή ωστόσο τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρό που λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα, ένας 27χρονος ναυτικός εισήχθη στην Χειρουργική Κλινική όπου και νοσηλεύεται ενώ οι υπόλοιποι δύο, 34 και 45 χρόνων, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο καθώς η κλινική τους εικόνα αλλά και οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές.

Συλλυπητήρια Πλακιωτάκη για τον θάνατο του 30χρονου ναυτικού

Η είδηση του θανάτου του 30χρονου ναυτικού, θύματος του τραγικού δυστυχήματος, βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και τον ναυτιλιακό κόσμο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, δήλωσε τα εξής:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του 30χρονου Γ΄ Μηχανικού του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του ναυτικού μας. Μόλις ενημερώθηκα για το δυστύχημα έδωσα εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν  και ήδη κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο Ηράκλειο για το σκοπό αυτό».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Για άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές, ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα, αυτή την φορά στο χώρο της Ναυτιλίας, με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών ναυτικών.
Το περιστατικό που διαδραματίστηκε χτες το πρωί στο λιμάνι Ηρακλείου, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στο Νομό μας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 30χρονος Γ΄ Μηχανικός του πλοίου Blue Horizon .
Οι άλλοι τρεις εγκαυματίες, ηλικίας 34, 27 και 45 ετών μεταφέρθηκαν σε πολύ καλύτερη κατάσταση στη Χειρουργική Κλινική, ωστόσο ο ένας εξ αυτών, χρειάστηκε, να εισαχτεί στη ΜΕΘ για προληπτικούς κυρίως λόγους.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών, η έλλειψη των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, αποτελούν τις βασικές αιτίες των εργατικών ατυχημάτων.
Να σημειωθεί ότι ειδικό κλιμάκιο του τοπικού Υπουργείου εργασίας όσο και του τοπικού Σ.Ε.Π.Ε διερευνούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει το Σ.Ε.Π.Ε. με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Ολόψυχα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση