HomePost ItΟ Κεγκέρογλου για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ο Κεγκέρογλου για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οξυμένα προβλήματα για τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ευρισκόμενους σε αναστολή»

Με ερώτηση του προς το Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε αναστολή καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους εργαζόμενους σχετικά με τις αμοιβές και τις εργασιακές συνθήκες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης και ο γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης και του εξέθεσαν την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όσοι ξενοδοχοϋπάλληλοι κατάφεραν μεν να εργαστούν στην εποχή του κορωνοϊού, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με παραβιάσεις των νόμων που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες. Συγκεκριμένα μίλησαν για εξαντλητικά ωράρια και καταπάτηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας με πολλούς εργαζόμενους να μην έχουν ούτε ρεπό, ούτε διάλλειμα, με αποτέλεσμα εξαντλείται ο οργανισμός τους, να καταρρέουν και να παθαίνουν κρίσεις πανικού.

Οι δε ευρισκόμενοι σε αναστολή ενώ περίμεναν την πληρωμή προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους,  την Παρασκευή είδαν στους λογαριασμούς τους πολύ μικρότερα ποσά, από αυτά που δικαιούντο,  ακόμη και 18 ευρώ αντί 534 για κάθε ένα από τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Επειδή οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεσα να γίνουν οι πληρωμές  με τα δικαιούμενα ποσά και να εφαρμοστούν οι νόμοι σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες

Ερωτάστε κύριε  Υπουργέ:

1)         Τι προτίθεστε να πράξετε για την καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε αναστολή;

2)         Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους εργαζόμενους σχετικά με τις αμοιβές και τις εργασιακές συνθήκες;

Διαφήμιση
Διαφήμιση