HomeHL-TOPΣυναγερμός στο λιμάνι: Έκρηξη σε πλοίο – 4 τραυματίες ένας διασωληνωμένος

Συναγερμός στο λιμάνι: Έκρηξη σε πλοίο – 4 τραυματίες ένας διασωληνωμένος

Εξετάζεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος εκ των οποίων ένας 30χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρότερα και έχει διασωληνωθεί.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες και τη γιατρό να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους εγκαυματίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ένα καζάνι ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου έσκασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Πρόκειται για επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς.

Από την πρώτη στιγμή εκτός από τα ασθενοφόρα, στην προβλήτα που είχε ελλιμενιστεί το πλοίο έσπευσαν  άνδρες του λιμενικού οι οποίοι και απέκλεισαν την περιοχή βοηθώντας στο έργο  των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευστάθιος Δουβής καθώς και ο πρόεδρος του ΟΛΗ.

Η ζημιά στη μηχανή του πλοίου δεν είναι σημαντική και θα εκτελέσει το βράδυ το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Πειραιά.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες,προκειμένου να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Η κατάσταση της υγείας των εγκαυματιών

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο 30χρονος άνδρας, μέλος του πληρώματος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠαΓΝΗ ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει η διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο νεαρός άνδρας φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα κυρίως σε χέρια,θώρακα και πρόσωπο.

Οι τρεις εγκαυματίες είναι καλά στην υγεία τους. Ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην χειρουργική κλινική του ΠαΓΝΗ ενώ στους άλλους δύο αφού προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση