HomeΚΟΣΜΟΣΗ Γέφυρα του Πύργου «κόλλησε» ανοιχτή και έκλεισε την κυκλοφορία του Λονδίνου

Η Γέφυρα του Πύργου «κόλλησε» ανοιχτή και έκλεισε την κυκλοφορία του Λονδίνου

Aνυψώνεται περίπου 800 φορές το χρόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O μηχανισμός της εμβληματικής γέφυρας στον ποταμό Τάμεση κόλλησε και παρέμεινε ανοιχτή το Σάββατο, ύστερα από το άνοιγμα της για τι διέλευση ενός ψηλού σκάφους.

Το κατάστρωμα επανήλθε στη σωστή του θέση σήμερα, αλλά προς το παρόν μόνο ποδήλατα και πεζοί επιτρέπεται να διασχίσουν τον Τάμεση, δήλωσε η αστυνομία του Λονδίνου στο Twitter.

Η γέφυρα, η οποία χτίστηκε πριν από περισσότερα από 120 χρόνια, χρησιμοποιεί υδραυλικό μηχανισμό για να ανυψώνεται περίπου 800 φορές το χρόνο και να επιτρέπει τη διέλευση σε μεγάλα πλοία.

Οι τουρίστες μπερδεύουν συχνά τη Γέφυρα του Πύργου με τη Γέφυρα του Λονδίνου, η οποία είναι πολύ πιο απλή και βρίσκεται κοντά στον εμβληματικό ουρανοξύστη Shard.

Η γέφυρα ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει τέσσερις φορές το Σάββατο για ένα κρουαζιερόπλοιο που είναι γνωστό ως Sailing Barge Will.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1925 και μετέφερε φορτία όπως άνθρακα, τσιμέντο και ρύζι στις τις πλωτές οδούς του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα National Historic Ships UK

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, δέχτηκε επίθεση πολλές φορές κατά τη μεταφορά προμηθειών, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον Μάρτιο του 1943, όταν ένα γερμανικό αεροπλάνο προκάλεσε με τους μύδρους του 1.000 τρύπες στο πανί του.

Το πλοίο, το οποίο έχει ιστούς 30 μέτρων, μπορεί να ενοικιαστεί για 3.860 $ σε ως και 50 άτομα.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση