HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Η Κρήτη δεν σταματά να τιμά και να θυμάται όσους έπεσαν για την πατρίδα

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κρήτη δεν σταματά να τιμά και να θυμάται όσους έπεσαν για την πατρίδα

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιούνται στο Νομό Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για όλους εκείνους που έδωσαν κατά την διάρκεια της Κατοχής τη ζωή τους για την πατρίδα ενάντια στον ξένο κατακτητή δεν σταματούν τον Αύγουστο.

Μέχρι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 7 εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα (21 Αυγούστου) πραγματοποιούνται δύο ακόμη εκδηλώσεις μνήμης: Στη Δαμάστα, και συγκεκριμένα στη θέση Κερατίδι, στη μνήμη των εκτελεσθέντων 30 Δαμαστιανών Εθνομαρτύρων. Και στο Μάραθο, στο Ηρώο του χωριού, στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς 17 Εθνομαρτύρων του Μαράθου. Αλλά και δυο μέρες μετά, στο Καμαράκι θα ακολουθήσει το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του Καμαρακίου και των περιχώρων. Και, όπως κάθε χρόνο, στα Καλέσσα, θα αποδοθεί στο μνημείο των πεσόντων, στη θέση Τουπάκι, η δέουσα τιμή στους Καλεσσανούς ήρωες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.

Όλες οι εκδηλώσεις επαναφέρουν στη μνήμη το βαθμό της ανείπωτης δοκιμασίας αλλά και της ηρωικής Αντίστασης σε αυτόν εδώ τον τόπο. Στη σημερινή ταραγμένη περίοδο με τις συνεχείς απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κρήτη δεν σταματά να τιμά και να θυμάται όσους έπεσαν για την πατρίδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση