HomeΚΡΗΤΗΠαραίτηση ελέω προτομών

Παραίτηση ελέω προτομών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ευθύνες που του αναλογούν όντας ο πολιτικός προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας προτίθεται να αναλάβει ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κονταξάκης, ο οποίος προανήγγειλε – μιλώντας στον Team FM και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» – την παραίτησή του, με αφορμή την υπόθεση των κατεστραμμένων προτομών του Κ. Παπαδάκη και του Εμμ. Τσουδερού στον δημοτικό κήπο.

Ο κ. Κονταξάκης, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα και μετά τις «εξηγήσεις» που έδωσε η τεχνική υπηρεσία για τον τρόπο μεταφοράς των προτομών από την πλατεία της Σοχώρας και της αυτοσχέδιας «αποθήκευσης» στον δημοτικό κήπο, έκρινε πως ο ίδιος πρέπει να παραιτηθεί, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνει, θέτοντας την απόφασή του στην κρίση του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη.

«Εγώ προσωπικά έχω έτοιμη την παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου με την έννοια του πολιτικού κόστους. Δεν μπορεί η παραίτηση στην Ελλάδα να είναι σαν το χόκεϊ επί πάγου, που δεν το ξέρουμε στη χώρα μας! Εγώ προσωπικά νιώθω αυτήν την ανάγκη και πρέπει να το κάνω μόνο και μόνο για ένα λόγο: γιατί πρέπει να δείξουμε κάποια στιγμή ότι η ευαισθησία δεν είναι μόνο να στεναχωριέσαι προσωπικά, αλλά να ενεργείς και μέσα από τη θεσμική διαδικασία», είπε ο κ. Κονταξάκης.

Ο ίδιος συνέχισε, αιτιολογώντας την απόφασή του: «Έχω στεναχωρηθεί πολύ και θέλω να υποστώ τις συνέπειες και της προβολής που είχα μέχρι σήμερα, λόγω της θέσης μου, αλλά και της πολιτικής που εκπροσωπούσα μέχρι σήμερα. Η Νέα Αντίληψη δεν είναι κατεστημένο. Η Νέα Αντίληψη δεν είναι “κάθομαι στη θέση μου και βρέξει λιάσει σφυρίζω αδιάφορα”. Όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε αναλαμβάνεις το κόστος, ακόμα κι αν δεν φταις. Και για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να αποχωρήσω».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ

Την αποκατάσταση των προτομών θα αναλάβει η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης. Ο ίδιος ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθηγητής της σχολής εξέτασε τις προτομές και ανέφερε ότι μπορούν να αποκατασταθούν και να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση