HomeHL-WorldΤουρκία: Στήνει επικοινωνιακό σόου ο Ερντογάν από τη Μαύρη θάλασσα

Τουρκία: Στήνει επικοινωνιακό σόου ο Ερντογάν από τη Μαύρη θάλασσα

Ανακοινώνει κοιτάσματα φυσικού αερίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια καλοστημένη παράσταση επικοινωνιακού χαρακτήρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει από τη Μαύρη Θάλασσα στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής το ευχάριστο νέο που θα αλλάξει την ζωή της χώρας του όπως προανήγγειλε την Τετάρτη.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στην περιοχή οδεύει όχημα ζωντανών μεταδόσεων, ώστε να γίνει τηλεοπτική κάλυψη των ανακοινώσεων Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε ανακοινώσεις-έκπληξη που θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την Τουρκία. «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» δήλωσε την Τετάρτη.

Οπως είχε αποκαλύψει το Bloomberg η έκπληξη Ερντογάν συνίσταται σε εύρημα κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Reuters στο οποίο Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι βρέθηκαν αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

«Τα εκτιμώμενα αποθέματα ανέρχονται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο μπλοκ Δούναβης-1. Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 20 χρόνια» είπαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επισήμαναν πως «μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή, και το επενδυτικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-stinei-epikoinoniako-sooy-o-erntogan-apo-ti-mayri-thalassa

Διαφήμιση
Διαφήμιση