HomeHL-WorldΣυνελήφθη ο Στιβ Μπάνον -Ο πρώην σύμβουλος Τραμπ υπεξαίρεσε χιλιάδες δολάρια με πρόσχημα το τείχος στο Μεξικό!

Συνελήφθη ο Στιβ Μπάνον -Ο πρώην σύμβουλος Τραμπ υπεξαίρεσε χιλιάδες δολάρια με πρόσχημα το τείχος στο Μεξικό!

Ποιος είναι ο Στιβ Μπάνον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη συνέλαβαν την Πέμπτη τον πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον και 3 ακόμη ανθρώπους για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που υποτίθεται θα διατίθεντο για την ανέγερση του περιβόητου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Στιβ Μπάνον, ένας από τους εκδότες ακροδεξιών έντυπων στις ΗΠΑ που στήριξαν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη στιγμή, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του Αμερικανού ανακριτή στο Μανχάταν. Ο δικηγόρος του Μπάνον δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση μετά τη σύλληψη.
Υπεξαίρεσαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με πρόφαση το τείχος του Ντόναλντ Τραμπ

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με το CNN, φαίνεται πως υπεξαίρεσαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια τα οποία δώρισαν πολίτες σε μια οργάνωση με τίτλο «Χτίζουμε το Τείχος», χρήματα που τελικά τα χρησιμοποίησαν, μεταξύ άλλων, για προσωπικά τους έξοδα.

Μέσω μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ονόματι, Non-Profit-1, ο Στιβ Μπάνον φέρεται να ξόδεψε περισσότερα από 840.000 δολάρια από την καμπάνια για το τείχος προκειμένου πληρώσει έναν από τους συγκατηγορούμενούς του και να καλύψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε προσωπικά του έξοδα. Οι Μπάνον, Κόλφεϊτζ, Μαμπόλατο και Σέα κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την οικονομική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.
Τι λέει ο ανακριτής για τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ξεγέλασαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές, εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία τους να χρηματοδοτήσουν το τείχος και να συγκεντρώσουν εκατομμύρια δολάρια, υπό την εσφαλμένη πρόφαση πως όλα τα χρήματα θα πήγαιναν στην κατασκευή του» σημειώνει η ανακριτής του Μανχάταν, Όντρεϊ Στράους.

«Παρότι επανειλημμένα διαβεβαίωνε τους δωρητές, ο Μπράιαν Κόλφεϊτζ, ιδρυτής και δημόσιο πρόσωπο του “Χτίζουμε το τείχος” πως δεν θα πληρωνόταν ούτε σεντ, οι κατηγορούμενοι φρόντισαν ώστε να διοχετευτούν κρυφά στον ίδιο εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, τα οποία και χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του».

Ποιος είναι ο Στιβ Μπάνον

Ο Στιβ Μπάνον, ηλικίας 66 ετών, ήταν διευθυντής του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart ωσότου στρατολογήθηκε στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, όπου ανέλαβε ρόλο γενικού διευθυντή. Αμέσως μετά τη νίκη τους στις εκλογές το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα τον συμπεριλάβει στην ομάδα του στον Λευκό Οίκο, ως επικεφαλής στρατηγικής και ανώτερο σύμβουλο, στο πλευρό του προσωπάρχη Ράινς Πρίμπους.

Ο Στιβ Μπάνον ήταν το πρόσωπο που κατηύθυνε τους δύο τελευταίους μήνες την εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Μπορεί κανείς να διακρίνει την επιρροή του στις λαϊκιστικές καταγγελίες που εκτόξευε ο μεγιστάνας σχετικά με μια παγκόσμια τάξη που ελέγχουν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ εναντίον των πολιτών, «μια παγκόσμια δομή εξουσίας», σύμφωνα με το τελευταίο κατά σειρά τηλεοπτικό του σποτ.

Συνάντησε τον Άντριου Μπράιτμπαρτ, ιδρυτή του ομώνυμου ιστότοπου, και συμμετείχε στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Tea Party εναντίον του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ. Το 2012 μετά τον θάνατο του Άντριου Μπράιτμπαρτ πήρε τα ηνία του ιστότοπου, με έδρα την Ουάσιγκτον.

Τραπεζίτης που εργαζόταν στην Goldman Sachs τη δεκαετία του 1980, ο Στιβ Μπάνον ίδρυσε αργότερα μια μικρή τράπεζα επενδύσεων, τη Bannon & Co, την οποία εξαγόρασε το 1998 η Société Générale, προτού γίνει παραγωγός ταινιών στο Χόλιγουντ.

Τη δεκαετία του 2000, ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών πολιτικού περιεχομένου, για τον Ρόναλντ Ρίγκαν, το Tea Party και τη Σάρα Πάλιν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση