HomeCity GuideΣυναυλία παραδοσιακής Μουσικής στην Πύλη Βηθλεέμ

Συναυλία παραδοσιακής Μουσικής στην Πύλη Βηθλεέμ

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 με τον ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ».

Ώρα έναρξης: 21:30 – Είσοδος: Ελεύθερη
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
(Με ατομικές προσκλήσεις)

Λύρα και Νταούλι, Βιολόλυρα, Σφυροχάβιολο, Μαντούρα, Λαγούτο, Μαντολίνο σε διάφορες ζυγές – συνδυασμούς που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της παλιάς Κρήτης, και φωνές μελωδικές αποδίδουν ξεχασμένους, αλλά και δημοφιλείς σκοπούς και τραγούδια, από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Το σχήμα προάγει έντονα σκοπούς, τραγούδια και χορούς που για διάφορους λόγους έχουν ατονήσει και ξεχαστεί από το σημερινό χοροστάσι!
Οι κοντυλιές έχουνε πάντα τον πρώτο λόγο διότι τα βιώματα του Μανώλη προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Ιεράπετρας και Σητείας, όπου κυριάρχησε και κυριαρχεί αυτό το μουσικό είδος.

Ο Μανώλης Παπαδάκης, μελετητής της Κρητικής παράδοσης, είναι ιδρυτής του Χορωδείου, γνωστού διδασκαλείου παραδοσιακού χορού & μουσικής! Μοναδικός του στόχος να προάγει την μορφή εκείνη του χορού και της μουσικής που ζει ακόμη σε ορισμένες κοινότητες και διατηρεί στοιχεία γνησιότητας, σ’ ό,τι αφορά τη λειτουργία και τον τρόπο μετάδοσης τους. Μια μορφή που φθίνει μέρα με τη μέρα και τείνει να εξαφανισθεί.

Με την διοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Οι Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και οι προσκλήσεις τους θα διανέμονται από το ταμείο του Κηποθεάτρου «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», 2 (ΔΥΟ) ημέρες πριν από την εκδήλωση.
Ώρες: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00 καθημερινώς εκτός Κυριακής πρωί.
Αυστηρά θα δίδονται 2 προσκλήσεις ανά άτομο.

ΣΗΜ.: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του,
καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, καθώς και κατά την έξοδο του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση