HomeΚΡΗΤΗ10 έργα τέχνης εμπνευσμένα απο τον Ελ Γκρέκο

10 έργα τέχνης εμπνευσμένα απο τον Ελ Γκρέκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα θαυμάσια έργα τέχνης αφιερωμένα στο μεγάλο Κρητικό καλλιτέχνη Δομήνικο Θεοτοκόπουλο «υποδέχθηκε» η Κρήτη, το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που έγινε για 8η φορά φέτος στο Βενεράτο δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση πήραν μέρος εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου που είδαν από κοντά τα έργα τέχνης του διεθνούς συμποσίου, συνομίλησαν με τους καλλιτέχνες και ξεναγήθηκαν σε όλα τα γλυπτά και των παλαιότερων διοργανώσεων που είναι προς το παρόν τοποθετημένα στην υπαίθρια γλυπτοθήκη του Βενεράτου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου Νίκος Ματζαπετάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους γλύπτες για την εξαιρετική δουλειά τους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι γλύπτες που μετείχαν στη διοργάνωση πήραν επίσης το λόγο και όλοι είχαν να πουν από μία καλή κουβέντα για την Κρήτη, το Ηράκλειο και το θεσμό του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής. Επεσήμαναν ωστόσο και την ανάγκη να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο θεσμός και να στηθούν τα έργα σε δημόσιους χώρους του δημοτικού διαμερίσματος Παλιανής και της πόλης του Ηρακλείου.

Ο δήμος Ηρακλείου χάρισε στους γλύπτες το βιβλίο της Λιάνας Σταρίδα «Η λέσχη των Ευγενών του Χάνδακα», πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αρχιτεκτονική και τα κτίσματα του Ηρακλείου, καθώς και το DVD με τίτλο «Ηράκλειο, μια πόλη μια ιστορία».

Το φετινό Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου με τη συμμετοχή δέκα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Οι καλλιτέχνες όλες αυτές τις ημέρες φιλοτεχνούσαν τα έργα τους σε όγκους από μάρμαρο Γορτύνης και κρητικό πωρόλιθο, μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού. Το συμπόσιο ήταν επισκέψιμο και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Οι καλλιτέχνες που μετείχαν στο συμπόσιο

Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση είναι:

-Angel Picaporte Barroso (Ισπανία)

-Pablo Costilludo Garsia Huertos (Ισπανία)

– Alessio Ranaldi (Ιταλία)

-Γιώργος Μωυσής ( Κύπρος)

-Χρήστος Ρηγανάς (από Καλαμάτα)

-Έφη Παπαργυρίου ( από Θεσσαλονίκη)

-Ιωσήφ Σηφάκης ( από Γέργερη Ηρακλείου)

-Βασίλης Τριανταφυλλάκης (από Άγιο Βασίλειο Ηρακλείου)

-Μανώλης Χαρκούτσης ( από Βενεράτο Ηρακλείου)

-Νικηφόρος Βοσκάκης ( από Ρέθυμνο)

 

Συναυλία ανάμεσα στα γλυπτά

Ανάμεσα στα γλυπτά του φετινού συμποσίου αλλά και παλαιότερων διοργανώσεων δόθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία του συνόλου Νυχτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης με παραδοσιακή μουσική και με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών. Οι επισκέπτες γεύθηκαν εκπληκτικά κρασιά οινοποιείων της περιοχής και είδαν την έκθεση Εικαστικής Τέχνης από τους “TheInspirartes”.

ALESSIOANCELOPABLOΧΑΡΚΟΥΤΣΗΣΒΟΣΚΑΚΗΣΕΦΗΜΩΥΣΗΣΡΗΓΑΝΑΣΣΗΦΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση