HomeCity Guide«Όρνιθες-Η Πολιτεία των Πουλιών» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

«Όρνιθες-Η Πολιτεία των Πουλιών» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Σε διασκευή - σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Μαγικές Σβούρες και η Marossoulis Productions παρουσιάζουν για τα παιδιά το έργο του Αριστοφάνη «Όρνιθες- Η Πολιτεία των Πουλιών» αύριο Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η παράσταση είναι σε διασκευή – σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη.

Οι «Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Πιστοί στο ραντεβού τους με τα παιδιά, κάθε καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα, στις πόλεις και στα νησιά σε όλη την Ελλάδα,  με τόλμη και κέφι ταξιδεύουν και φέτος!

095

Με την πιο επίκαιρη παράσταση της χρονιάς,  με ένα από τα πιο παλιά, πρώτα – πρώτα ονειρικά  παραμύθια που φτιάχτηκαν  στην ιστορία του ανθρώπου, τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, οι μαγικές σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης, μιλούν για την επείγουσα, πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης μαζί με επτά σπουδαίους καλλιτέχνες επί σκηνής  φτιάχνουν για τα παιδιά μια παράσταση – ταξίδι.

Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας, στην κρυφή μας ελευθερία,  εκεί που το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου, του Αριστοφάνη.

afisa-kalokeri-ornithes-_n

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση.

Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν

την Πολιτεία των Πουλιών, στα σύννεφα, εκεί, μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά – Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών!

Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της.

Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι, μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία.

Και καθώς το έργο έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε, ο Δημήτρης Αδάμης, όπως κάνει πάντα, συστήνει στα παιδιά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.                                    Τραγούδια της παράδοσής μας για τα πουλιά. Από τη Θράκη ως την Κρήτη, κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα. Υπέροχα τραγούδια, που μαζί με τους ηθοποιούς, θα ερμηνεύει για χάρη των παιδιών, ζωντανά στη σκηνή, ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση χρειαζόταν, βλέπετε, τη φωνή ενός αηδονιού αληθινού….

Και με την προσθήκη ενός παραδοσιακού τραγουδιού από τη Ρωσία, τραγουδιού που τους στίχους του μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος με τίτλο «Οι Γερανοί», η παράσταση αποτίνει «φόρο τιμής» στα πετούμενα αυτού του κόσμου!

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Απόδοση στα Νέα Ελληνικά: Δόμνα Ζαφειροπούλου

Σκηνικό: Παναγιώτης Κουλουράς

Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες

Κίνηση: Φωτεινή Σταματελοπούλου

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Ειδικές Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα και ο Βασίλης Γισδάκης ζωντανά στη σκηνή.

Είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ – Κάρτα ανεργίας: 8 ευρώ

ΣΗΜ.: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του,  καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, καθώς και κατά την έξοδο του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση