HomeHL-WorldΠομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο

Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο

Μετά το τετ-α-τετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο ζήτησε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στη Δομινικανή Δημοκρατία, το απόγευμα της Κυριακής. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μάικ Πομπέο ανήρτησε φωτογραφία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter.

Το tweet του Μάικ Πομπέο

«Συζητήσαμε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Δομινικανή Δημοκρατία σήμερα, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη μείωσης της έντασης στην Αν. Μεσόγειο», έγραψε.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Τσάβουσογλου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η δήλωση Τσαβούσογλου

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, μετά το τέλος της συνάντησης σε δήλωσή του τόνισε: «Η Ελλάδα κάνει πάντα μαύρη προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε ενέργειά μας είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Είμαστε πάντα εδώ για να κάνουμε διάλογο. Είδαμε πως ο κ. Πομπέο είχε εξειδικευμένες πληροφορίες, ειδικά γύρω από τις τελευταίες δραστηριότητές μας.

Συζητήσαμε για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειo. Από την πλευρά μας, εξηγήσαμε που είναι η δική μας υφαλοκρηπίδα και όλα τα βήματα που έχουμε κάνει. Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε και για άλλες διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα».

Το ραντεβού Πομπέο-Τσαβούσογλου πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στη Βιέννη. Ο Μάικ Πομπέο και μετά το τετ α τετ με τον Ελληνα ΥΠΕΞ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη μείωσης της έντασης στην περιοχή.

 iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση