HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα ζητά ο Κουρτς

Κορωνοϊός: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα ζητά ο Κουρτς

Για εκείνους που επιστρέφουν από το εξωτερικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για τους επαναπατριζόμενους, ζητά ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Oesterreich.

Τονίζει χαρακτηριστικά: «εδώ πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος και είναι επειγόντως απαραίτητο οι υγειονομικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχει περισσότερος έλεγχος από ό,τι στο παρελθόν». Ο ίδιος θεωρεί επίσης σκόπιμο τα τεστ για κορωνοϊό στους επαναπατριζόμενους να διενεργούνται απευθείας στα σύνορα, ενώ ταυτόχρονα επικρίνει τις υγειονομικές αρχές, αναφέροντας ότι πρέπει να βελτιώσουν το έργο τους.

Τονίζει δε, πως αυτό ισχύει τόσο για την διενέργεια των τεστ, καθώς μεσολαβεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρις ότου οι ενδιαφερόμενοι λάβουν τα αποτελέσματα, όσο και για τα μέτρα της καραντίνας τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται πιο γρήγορα. Όπως και στον υπουργό Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ανησυχίες προκαλεί και στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς το γεγονός της τρέχουσας αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Είχε προβλεφθεί ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων θα αυξανόταν ως αποτέλεσμα των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αλλά ναι, ανησυχώ: Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανησυχητικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση