HomeHL-TOPΑνεξέλεγκτη η φωτιά στα Χανιά: Εκκένωση οικισμών και της παραλίας «Κεδρόδασος»

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Χανιά: Εκκένωση οικισμών και της παραλίας «Κεδρόδασος»

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και απρόβλεπτοι», λέει ο δήμαρχος – 4 τα πτητικά μέσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο στο δήμο Καντάνου – Σελίνου μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στο Μούστακο.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο η οποία ενισχύεται ώρα με την ώρα ενώ παράλληλα συνδράμουν και πτητικά μέσα.

fotia-xania2

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα επιχειρώντας να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

fotia-xania

«Η φωτιά κινήθηκε αρχικά από την περιοχή Μουστάκο σε μία βάση της πολεμικής αεροπορίας, έκαψε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι φλόγες τύλιξαν το βουνό και έφτασε στο χωριό Σκλαβοπούλα όπου τα σπίτια κινδύνευσαν και εκκενώθηκαν. Η άμεση επέμβαση πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στη συνέχεια η φωτιά κινήθηκε προς τα βουνά όπου δεν υπήρχε πρόσβαση οδική και χρειάστηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περάκης.

solanakhs1

Εκκενώσεις οικισμών και παραλίας «Κεδρόδασος»

Από την πρώτη στιγμή που η φωτιά πλησίαζε τις αυλές των σπιτιών του χωριού Σκλαβοπούλα αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού ενώ γίνεται εκκένωση της παραλίας «Κεδρόδασος».

«Έγιναν εκκενώσεις στην περιοχή Σκλαβοπούλα καθώς η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών. Ευτυχώς δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Εκκενώνουμε όμως προληπτικά και την παραλία Κεδρόδασος καθώς η φωτιά φαίνεται ότι κατευθύνεται σε αυτό το σημείο και δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν οι λουόμενοι και οι παραθεριστές που βρίσκονται στο σημείο», τόνισε σχετικά ο κ. Περράκης.

xania-fotia-solanakhs-antreas

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες – οι οποίες είχαν εκκενωθει από ζώα – και μελισσόκηπους καθώς έχουν προκληθεί ζημιές σε αυλές σπιτιών.

Οι φωτογραφίες είναι του Αντρέα Σολανάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση