HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Ανοιξε η ΔΟΥ μετά τα 17 κρούσματα κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Ανοιξε η ΔΟΥ μετά τα 17 κρούσματα κορωνοϊού

Εγιναν τρεις απολυμάνσεις και τεστ σε υπαλλήλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επαναλειτούργησε σήμερα η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, τηρώντας πλήρως τους υγειονομικούς κανονισμούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τη ΔΟΥ που είχε κλείσει λόγω των κρουσμάτων σε υπαλλήλους της.

Οπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η ΔΟΥ, πριν τεθεί σε λειτουργία, απολυμάνθηκε τρεις φορές, ενώ όλοι οι υπάλληλοί της υποβλήθηκαν σε διπλό τεστ.

Από την πλευρά τους οι εφοριακοί έβγαλαν χθες, Τετάρτη, ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη ΔΟΥ είναι 17 και ζητούν αυστηρή τήρηση των μέτρων. Συγκεκριμένα, την άμεση αναστολή λειτουργίας της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού ζητάει από την ΑΑΔΕ ο Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι στις 4/8 διαγνώστηκε και δηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο της ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης, χθες διαγνώσθηκαν θετικοί τρεις ακόμη εφοριακοί και το σύνολο των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε 17.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για τη ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Στις 4/8 διαγνώστηκε και δηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο της ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του Συλλόγου μας ήταν παρούσα με άμεσες ενέργειες. Κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του φορέα μετέβη την επόμενη μέρα στη ΔΟΥ και διενεργήθηκαν τεστ διάγνωσης σε όλους τους υπαλλήλους που ήταν παρόντες. Με τη συνεχή ανάδειξη της κρισιμότητας του θέματος από τον σύλλογο τόσο με ανακοινώσεις όσο και με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ η ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης παρέμεινε κλειστή προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων όλων των συναδέλφων.

Επειδή χθες διαγνώσθηκαν θετικοί τρεις (3) ακόμα συνάδελφοί μας και το σύνολο των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε δεκαεπτά (17) συναδέλφους απαιτούμε από την ηγεσία της ΑΑΔΕ την άμεση αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Α’ Θεσσαλονίκης (καραντίνα 14 ημερών από το τελευταίο κρούσμα) για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας εργαζομένων και πολιτών.

Επιπλέον, ως Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία των εργαζομένων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου:

Την άμεση διακοπή των συναλλαγών με το κοινό σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Αμεσο κλείσιμο υπηρεσίας σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Απολύμανση όλων των χώρων εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Παροχή υλικοτεχνικών μέσων για εργασία από απομακρυσμένη θέση, όπου αυτό καθίσταται δυνατό.

Παροχή ατομικών μέσων προστασίας: ατομικά απολυμαντικά, μάσκες προστασίας.

Συνεχή επανεξέταση των μέτρων βάσει της εξελικτικής πορείας της νόσου.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές η υπευθυνότητα και η σωστή πρόληψη αποτελούν μονόδρομο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση