HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Περιφέρεια Κρήτης

Σύσκεψη υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αιφνίδια επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης έκανε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρές Λοβέρδος και προήδρευσε σε σύσκεψη των περιφερειακών στελεχών της εκπαίδευσης για τα φλέγοντα θέματα του χώρου.
Σε δηλώσεις του ο κος Λοβέρδος αναφέρθηκε σε ένα σωρό θέματα επικαιρότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Αναλυτικά:
Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους -τόνισε ο Υπουργός- και δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Συζητά όμως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή του σ αυτες τις πρώτες φάσεις, σε συσκέψεις σα τη σημερινή.
Απέφυγε πάντως να απαντήσει στην ερώτηση αν με βάση αυτές τις παρατηρήσεις θα γίνουν κάποιες έστω μικρές ρυθμίσεις.

Τράπεζα θεμάτων
Χαρακτήρισε το θεσμό σωστό , εφαρμόστηκε όμως όπως είπε βιαστικά και πρόωρα και γι αυτό προέκυψαν τα προβλήματα.
Σήμερα ο Υφ Παιδείας κς Δερμεντζόπουλος, θα ανακοινώσει βελτιώσεις , όπως η συνεκτίμηση στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα – οπως συμβαίνει και στα μαθήματα Φυσικής – και το θέμα θα πάει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομαδα.
Η διάθεση των θεματων θα γίνει φέτος ήδη απο τον Οκτώβρη.
Ανέφερε μάλιστα ότι στα στατιστικά δέιχνουν ότι παρά ατα προβλήματα τα αποτελέσματα φέτος για τους μαθητές ήταν καλύτερα σε σχέση με πέρισι.
Κενά
Ο κ Λοβέρδος ναέφερε πως θα καταβάλει καθε προσπάθεια , υπο τις παρούσες συνθήκες , ώστε να αυξηθούν όσο γίνεται οι χαμηλές τώρα πιστώσεις και να καλύπτονται όσο γίνεται γρηγορότερα τα κενά διδακτικών θέσεων που για την Κρήτη είνα πολύ σοβαρά.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com176600loverdos2_511_382_s.jpgΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σύντομα επίσης , όσον αφορά τις μετεγγγραφές, θα προωθηθεί ρύθμιση για ανταλλαγές μετεγγραφών αλλά μόνο απο περιφερειακό σε περιφερειακο ίδρυμα.
ΔΕΗ
Τέλος , ο κ Λοβέρδος έκανε δηλώσεις και για το θέμα της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΕΛΙΑΣ έγιναν δεκτές και οι αλλαγές που έγιναν ήταν μεγάλες και σοβαρές.

Η διαγωνιστική διαδικασία που προκύππει έτσι έιπε ο Υπουργός, προστατεύει τη δημόσια περιουσία και θα διαψεύσει τον οξύ αντιπολιτευτικό λόγο που εκφράζεται τις μέρες αυτές, για μια διαδικασία, άλλωστε , που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί απο τώρα, και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής κερδοσκοπίας.
Μάλιστα ο κ Λοβέρδος τόνισε, σε μια καθαρά πολιτική αποστροφή των δηλώσεων του, ότι παρά τα όποια προβλήματα, δεν αλλάζουν οι δυνάμεις που εκπροσωπούν την Κεντροαριστερά.

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση