HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Κόντρα στο ρωσικό εμβόλιο και η Αυστρία

Κορωνοϊός: Κόντρα στο ρωσικό εμβόλιο και η Αυστρία

«Η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, οι κανόνες για την εξέτασή τους πρέπει να τηρούνται 100%», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ, αναφορικά με την έγκριση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως «για την ΕΕ και, επομένως, για την Αυστρία, δεν τίθεται θέμα για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς».

«Η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα, οι αιτήσεις για έγκριση εμβολίων κορωνοϊού μπορούν επί του παρόντος να διεκπεραιωθούν ταχύτερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Κατά την άποψή του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλονται λιγότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων από ό,τι σε άλλες διαδικασίες έγκρισης, ωστόσο, ορισμένες μελέτες, οι οποίες συνήθως διεξάγονται η μία μετά την άλλη, μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα.

Αισιόδοξος ο Ανσομπερ για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας είναι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι διαθέσιμα ένα ή περισσότερα ελεγμένα ευρέως, ασφαλή, αποτελεσματικά και εγκεκριμένα εμβόλια, και τονίζει ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση οι δεσμευμένες ποσότητες θα κατανέμονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

«Στόχος της Αυστρίας είναι να καταστήσει εφικτό τον εμβολιασμό για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν και ελπίζω ότι θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο το συντομότερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για τη στρατηγική εμβολιασμού προκειμένου να προετοιμάσουμε τη διαδικασία, την προτεραιότητα και το λογισμικό για αυτήν τη βασική φάση στην καταπολέμηση της Covid-19», τόνισε ο Ρούντολφ Ανσομπερ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση