HomeHL-TOPΚρίση στο Αιγαίο: Αλλαξε πορεία το Oruc Reis

Κρίση στο Αιγαίο: Αλλαξε πορεία το Oruc Reis

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να το παρακολουθεί στενά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά, αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, η εν λόγω αλλαγή πορείας φαίνεται και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

12345

147

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Στο Μαξίμου ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις των Τούρκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αθήνα παραμένει σε πλήρη διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με αξιωματούχους από την ΕΕ, αλλά και τη διεθνή κοινότητα και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και αποτρεπτική ετοιμότητα.

Μάλιστα, η Αθήνα εκπέμπει το μήνυμα πως «επιλέγουμε τη διπλωματία, δεν θα δείξουμε όμως ανοχή».

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση