HomeΕΛΛΑΔΑΤέρνα Ενεργειακή: Προς ΑΜΚ τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Τέρνα Ενεργειακή: Προς ΑΜΚ τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Την έκδοση και διάθεση σε διεθνείς επενδυτές, μέσω private placement, έως 4.556.757 νέων μετοχών εισηγείται στους μετόχους το Δ.Σ της εταιρείας. Ποια έργα θα χρηματοδοτήσουν τα νέα κεφάλαια. Πως αντισταθμίζεται το dilution για τους παλαιούς μετόχους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και διάθεση των νέων μετοχών, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, σε ξένους επενδυτές προτείνει το Δ.Σ της Τέρνα Ενεργειακή.

Ειδικότερα, προτείνεται να εκδοθούν ως 4.556.757 νέες μετοχές, με ολική κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ώστε να διατεθούν μέσω private placement σε διεθνείς επενδυτές.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι κατ’ ελάχιστον 11 ευρώ ανά μετοχή, τιμή η οποία βρίσκεται στην μέχρι σήμερα περιοχή των ιστορικών υψηλών τιμών της μετοχής εταιρείας.

Σύμφωνα με το Δ.Σ της Τερνα Ενεργειακή η ιδιωτική τοποθέτηση σε διεθνείς επενδυτές θα βελτιώσει περαιτέρω τη διασπορά και εμπορευσιμότητα των μετοχών.

Σημειώνεται ότι παρόμοια συναλλαγή που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο 2018 είχε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην εμπορευσιμότητα της μετοχής και στην ανάδειξη της χρηματιστηριακής αξίας της Εταιρείας.

Tα κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω της προαναφερθείσας αύξησης, ποσού 38.475.000 υπέρ το άρτιο και €2.850.000 από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων του Ομίλου στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και στην Αμερική, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και του Ειδικού Έργου Ευβοίας ισχύος 119MW.

Η κάλυψη της αύξησης θα προσφέρει πρόσθετα ίδια κεφάλαια της τάξης των 50.124.327 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων της εταιρείας και συγκεκριμένα την ανάπτυξη των Αιολικών Πάρκων του Καφηρέα ισχύος 330MW, της Ταράτσας ισχύος 30MW και της Ευρυτανίας ισχύος 67MW.

Προκειμένου να αντισταθμίσει την απίσχναση (dilution) που θα προκληθεί στους παλαιούς μετόχους το Δ.Σ της Τέρνα Ενεργειακή εισηγείται την ακύρωση των 4.293.268 ιδίων μετοχών, που έχει αποκτήσει κατ’ εφαρμογή προγραμμάτων επαναγοράς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 3,769% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Έτσι, αφαιρουμένου του ποσοστού που οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, η αποτελεσματική αραίωση που θα υποστούν οι μέτοχοι της Εταιρείας λόγω της αύξησης, θα ανέλθει, κατά μέγιστο, μόλις στο 0,997%. Ποσοστό σημαντικά μικρότερο από τα οφέλη που θα αντληθούν, σύμφωνα με το Δ.Σ της Τέρνα Ενεργειακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση