HomeHL-9Κορωνοϊός: Η επόμενη ημέρα στο δήμο Φαιστού – Στο… τραπέζι επιπλέον τεστ

Κορωνοϊός: Η επόμενη ημέρα στο δήμο Φαιστού – Στο… τραπέζι επιπλέον τεστ

Γρ. Νικολιδάκης: «Το πάθημα να μας γίνει μάθημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στο δήμο Φαιστού, όπως διαπιστώθηκε από τα στοχευμένα τεστ που έγιναν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

Όπως ήδη έχε γράψει το cretapost, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – ανάμεσά τους και οι δύο αντιδήμαρχοι ενώ τα νέα τεστ που πραγματοποίησε η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε 97 συνολικά πολίτες ήταν όλα αρνητικά.

«Τα 97 δείγματα που έγιναν χθες αφορούσαν κάποιους υπαλλήλους του δήμου αλλά και κάποιους πολίτες που είχαν άμεση επαφή με τους δύο αντιδημάρχους και τα υπόλοιπα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ευτυχώς όλα βγήκαν αρνητικά ωστόσο εμείς δεν εφησυχαζόμαστε», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη για να γίνει μία ανάλογη κίνηση στους δύο μικρούς πυρήνες κορωνοϊού που έχει η περιοχή.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την κ. Μπορμπουδάκη γιατί θέλω να κάνουμε στοχευμένα τεστ στους δύο μικρούς πυρήνες – στα δύο χωριά – που υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν τελικά θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κίνηση», δήλωσε σχετικά ο κ. Νικολιδάκης.

Κλειστός ο δήμος Φαιστού για το κοινό

Κλειστός θα παραμείνει και αύριο ο δήμος Φαιστού για το κοινό ενώ αναμένεται ν’ ανοίξει το πρωί της Τετάρτης τηρώντας όμως όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Ο δήμος παραμένει κλειστός για το κοινό. Την Τρίτη το πρωί θα πάνε κάποιοι διευθυντές και υπάλληλοι που είναι αρνητικοί και θα κάνουν κάποιες επείγουσες εργασίες. Την Τετάρτη όμως ο δήμος Φαιστού θα ανοίξει κανονικά και θα δέχεται πολίτες ωστόσο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Θα χρησιμοποιούμε όλους τους κανόνες υγιεινής», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Την Τετάρτη σε νέο τεστ για τον κορωνοϊό θα υποβληθεί ο δήμαρχος Φαιστού

Την Τετάρτη αναμένεται να υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού ο δήμαρχος Φαιστού.

«Την περασμένη Παρασκευή έκανα τεστ και ήμουν αρνητικός. Ωστόσο, έκτοτε κάθομαι και δουλεύω από εκεί ενώ την Τετάρτη θα υποβληθώ σε νέο τεστ ώστε να επιστρέψω στο δημαρχείο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Γρ. Νικολιδάκης: «Το πάθημα να μας γίνει μάθημα»

Για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό που βιώνει όλη η τοπική κοινωνία του δήμου Φαιστού μίλησε ο δήμαρχος ο οποίος τόνισε πως όλοι τώρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Αυτό το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, αν και είμαστε πολύ αισιόδοξοι μετά και τα τεστ που έγιναν. Πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής για να μπορέσουμε να εξαλειφθεί ο ιός. Σίγουρα υπήρχε μία χαλαρότητα ωστόσο αυτό που συνέβη στην περιοχή μας ήταν ένα δυνατό σοκ για πολύ κόσμο και αυτό θα αφυπνίσει συνειδήσεις ούτως ώστε να είμαστε πολύ πιο συνεπείς», τόνισε σχετικά ο κ. Νικολιδάκης ο οποίος παράλληλα είναι διατεθειμένος να ζητήσει από την αστυνομία αρκετούς ελέγχους προκειμένου όλοι να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε όλο το δήμο με θρησκευτική ευλάβεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση