HomeΕΛΛΑΔΑΤα πρώτα μέτρα στήριξης για τους δήμους της Εύβοιας

Τα πρώτα μέτρα στήριξης για τους δήμους της Εύβοιας

Ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτακτη επιχορήγηση 700.000 και 500.000 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίτερα, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους δημάρχους Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, λίγες ώρες μετά την κακοκαιρία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στην Εύβοια. Από την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χορηγήσει 700.000 ευρώ στον Δήμο Χαλκίδας και 500.000 στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια.

Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών για την Εύβοια

«Σε συνέχεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος είχε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τους Δημάρχους Χαλκιδέων κυρία Ελένη Βάκα και Διρφύων- Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά, όπου αποφασίσθηκαν τα εξής μέτρα στήριξης:

Για το Δήμο Χαλκιδέων έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του δήμου καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου.

Για τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για μια πρώτη ανάπλαση της κατεστραμμένης παραλίας των Πολιτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε τη δέσμευση προς τον περιφερειάρχη και τις δύο δημοτικές αρχές για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα »Αντώνης Τρίτσης» έργων που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύδρευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση