HomeΕΛΛΑΔΑΠλημμύρες στην Εύβοια: Συγκινεί ο πυροσβέστης που έσωσε και φίλησε μωρό

Πλημμύρες στην Εύβοια: Συγκινεί ο πυροσβέστης που έσωσε και φίλησε μωρό

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι διασώστες κατά την επιχείρησή τους να σώσουν ανθρώπους μετά τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, περιέγραψε ο πυροσβέστης που διέσωσε ένα μωρό.

Πρόκειται για τον πυροσβέστη που καταγράφηκε από την τηλεοπτική κάμερα να διασώζει ένα μωράκι και να το φιλάει πριν το παραδώσει ασφαλές στην οικογένειά του. Ο λόγος για τον Κώστα Χαήδη, ο οποίος ευχήθηκε καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους κατοίκους της Εύβοιας, που περνούν αυτή τη σκληρή δοκιμασία.

«Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Η δικιά μας υπηρεσία, η 7η ΕΜΑΚ, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ήμασταν από τις πρώτες υπηρεσίες που φτάσαμε εκεί μαζί με την 1η ΕΜΑΚ των Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Περιγράφοντας τη διάσωση του μωρού, είπε: «Είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του δήμου που ήταν εκεί και κάναμε τη διάσωση». Όπως είπε, «ήταν στο δεύτερο όροφο, ήταν ψηλό το σπίτι. Ήταν η πρώτη διάσωση που κάναμε αυτή με το μωρό. Ήταν ήδη ημέρα, βλέπαμε».

«Κι εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που έχουν γίνει. Με δυσκολία φτάναμε και τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμα και τα μεγάλα μηχανήματα του δήμου δε μπορούσαν να πλησιάσουν», πρόσθεσε ο κ. Χαήδης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση