HomeHL-9Κορωνοϊός: Τρία άτομα στο ΠΑΓΝΗ – Θετικός στον ιό αντιδήμαρχος στη Μεσαρά

Κορωνοϊός: Τρία άτομα στο ΠΑΓΝΗ – Θετικός στον ιό αντιδήμαρχος στη Μεσαρά

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία άτομα συνολικά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ καθώς σήμερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη ηλικιωμένη – που βρισκόταν σε κατ’ οίκον καραντίνα – παρουσίασε συμπτώματα του ιού με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η νοσηλεία του 31χρονου Γερμανού τουρίστα που επιδεινώθηκε ελαφρώς η κατάσταση της υγείας του και μεταφέρθηκε από το ξενοδοχείο καραντίνας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Παράλληλα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξακολουθεί να βρίσκεται ο 70χρονος ο οποίος παρουσιάζει αισθητή βελτίωση στην υγεία του.

Αντίθετα, η σύζυγός του – που νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα covid-19 – έλαβε εξιτήριο.

Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος σε δήμο της Μεσαράς

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σε περιοχή της Μεσαράς καθώς καθημερινά αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα το βράδυ, ένας ακόμα άνθρωπος διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Μάλιστα, πρόκειται για έναν αντιδήμαρχο γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία καθώς στη φύση της δουλειάς του είναι και η επικοινωνία με πολύ κόσμο.

Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς στο οποίο υπάρχει φόβος διασποράς του κορωνοϊού, εξαιτίας των δύο ηλικιωμένων που προσβλήθηκαν από τον ιό και το έμαθαν ετεροχρονισμένα, απέστειλε στην Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα:  «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Η κατάσταση στα Χανιά

Στο σπίτι τους βρίσκονται πλέον ο ιερομόναχος αλλά και μία 45χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χανίων.

Και οι δύο παρουσίασαν εμφανή βελτίωση με τα συμπτώματα του κορωνοϊού να αποχωρούν γι’ αυτό οι γιατροί τους έδωσαν εξιτήριο αν και συνεχίζουν την κατ’ οίκον καραντίνα.

Σε απομόνωση όμως βρίσκεται στο σπίτι του και ο 30χρονος άνδρας που αποτελεί και το νεότερο κρούσμα των Χανίων.

Ο ίδιος, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα και κατά την επιστροφή του υπεβλήθη σε τεστ που έδειξε πως έχει προσβληθεί με κορωνοϊό.

Τα συμπτώματά του είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση