HomeΚΡΗΤΗΣύστημα SEATRAC: Ασφάλεια στην είσοδο ΑμεΑ στην παραλία του Ρεθύμνου

Σύστημα SEATRAC: Ασφάλεια στην είσοδο ΑμεΑ στην παραλία του Ρεθύμνου

Το εγκατέστησε ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανατοποθετήθηκε το σύστημα του SEATRAC, το οποίο εγκατέστησε ο Δήμος Ρεθύμνης στην παραλία Ρεθύμνου,  για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη είσοδο στη θάλασσα των Ατόμων με Αναπηρία, σε νέα θέση, μετά τη ζημιά που υπέστη προσφάτως το σύστημα λόγω θαλασσοταραχής. Πλέον, είναι διαθέσιμο στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, σε θέση που επελέγη κοντά στον λιμενοβραχίονα όπου η ισχύς των ανέμων και η προκαλούμενος κυματισμός είναι ελεγχόμενα ενώ έγινε ακόμη πιο ενισχυμένη πάκτωση του επί του βυθού με στόχο να παραμείνει αμετακίνητο στη θέση του.  Επιπλέον, ο συμπολίτης επιχειρηματίας θαλάσσιων μέσων αναψυχής, κ. Γαβρίλης Τσουντάνης,  τον οποίο κι ευχαριστούμε πολύ, προσφέρθηκε να εποπτεύει  εθελοντικά τη λειτουργία του SEATRAC  ώστε να προληφθεί ενδεχόμενη φθορά του.

seatracnew

Ελπίζουμε, με τη μέριμνα που λήφθηκε τόσο από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης και του Τμήματος Προγραμματισμού του όσο και από τον εργολάβο που προμήθευσε  κι εγκατέστησε  το SEATRAC πέρυσι και ανέλαβε την μεταφορά του σε ασφαλέστερη θέση και φέτος, με δική του δαπάνη όπως ορίζεται από τη σύμβαση, να  λειτουργήσει ανεμπόδιστα το σύστημα με τις υποδομές του, προς εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Με την ευκαιρία ωστόσο επιτρέψτε μας κάποιες επισημάνσεις που αφορούν στην επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε προσφάτως με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα που εξασφάλισε ο Δήμος Ρεθύμνης για τα ΑμεΑ κατά την αρχική πέρυσι το Σεπτέμβριο αλλά και τη φετινή  εγκατάστασή του στο ύψος της περιοχής Περιβολίων:

Και οι δύο  θέσεις επελέγησαν βάσει, αφενός  των υποδομών που διέθεταν οι συγκεκριμένοι χώροι  για τα ΑμεΑ ( ράμπα καθόδου τους στην παραλία, προβλεπόμενη εκ του νόμου θέση παρκαρίσματος οχημάτων ΑμεΑ, ναυαγοσώστης ) και αφετέρου, η μεγάλη αντοχή που επέδειξε το σύστημα  στις  θαλασσοταραχές του περυσινού καλοκαιριού.

Παρά την ενίσχυση του συστήματος, ο φετινός έντονος κυματισμός από τους ισχυρούς ανέμους του π. μήνα πάλι παρέσυρε το σύστημα.

seatracnew-1

Οι επιδιορθώσεις των φθορών όπως και η σημερινή επανατοποθέτηση του συστήματος, δεν ζημίωσαν ούτε ένα ευρώ τους δημότες αφού περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου. Επομένως, τα σχόλια που διατυπώθηκαν περί «κατασπατάλησης  του δημοσίου χρήματος» είναι ανυπόστατα. Οι εκφραστές τους θα το γνώριζαν αν απευθύνονταν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ή στο Τμήμα Προγραμματισμού του.  Εκτός αν στις προθέσεις τους είναι η άστοχη έως και κακόβουλη επιχειρηματολογία.

Επιπλέον,  μας αδικεί η αποτίμηση του συνόλου των προσπαθειών που καταβάλλει διαρκώς ο Δήμος Ρεθύμνης για την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, με βάση μία αστοχία, η οποία ούτε από πρόθεση έγινε ούτε από αμέλεια.

Όλα όσα σήμερα θεωρούνται αυτονόητα στην πόλη μας, οι σύγχρονες υποδομές, η απρόσκοπτη αναπτυξιακή της εξέλιξη σε μια εποχή που αναχαιτίζει κάθε προοδευτική προσπάθεια, οι υπηρεσίες και διευκολύνσεις, η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος των δημοτών, επιτυγχάνονται με σκληρή δουλειά,  σοβαρό προγραμματισμό και διαρκείς διεκδικήσεις.  Το αποτέλεσμα, το οποίο απολαμβάνουν όλοι οι ντόπιοι κι επισκέπτες, ας κριθεί δίκαια και ορθολογικά. Άλλωστε, ουδέποτε αποποιηθήκαμε την ευθύνη του λάθους, το οποίο είναι αναπόφευκτο και συνήθως διαπράττεται απ’ όσους εργάζονται και δημιουργούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση