HomeΚΟΣΜΟΣΥπόθεση Μαντλίν: Αίτημα του βασικού ύποπτου για αποφυλάκιση

Υπόθεση Μαντλίν: Αίτημα του βασικού ύποπτου για αποφυλάκιση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η τελική απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κριστιάν Μπρίκνερ έχει ασκήσει έφεση, προσπαθώντας να ανατρέψει την καταδίκη του, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να έχει τον τελευταίο λόγο.

Ο 43χρονος έχει ασκήσει έφεση, προσπαθώντας να ανατρέψει την καταδίκη του και την επταετή ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πράια ντα Λουζ, στην Πορτογαλία, στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η 3χρονη Μαντλίν το 2007.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε εκδοθεί από την Πορτογαλία στη Γερμανία το 2017 βάσει κατηγορίας για ναρκωτικά και όχι για βιασμό, επιδιώκοντας ακύρωση της υπόθεσης.

Το γερμανικό δικαστήριο που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε νομική συμβουλή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο εξέφρασε τη μη δεσμευτική άποψη ότι οι γερμανικές αρχές δεν χρειάζονταν άδεια από την Πορτογαλία για να απαγγείλουν κατηγορία για βιασμό.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Μίχαλ Μπόμπεκ, είπε ότι η έφεση δεν φαίνεται βάσιμη επειδή ο Κριστιάν Μπρίκνερ έφυγε οικειοθελώς από τη Γερμανία, μετά την πρώτη έκδοσή του από την Πορτογαλία και επομένως, δεν υφίσταται θέμα ανάμειξης των πορτογαλικών αρχών.

Συγκεκριμένα ο Μπρίκνερ είχε φύγει από τη Γερμανία για να ταξιδέψει στην Ιταλία το 2018, αφού είχε εκδοθεί από το Αλγκάρβε το προηγούμενο έτος. Μετά συνελήφθη στο Μιλάνο και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Γερμανία για δεύτερη φορά, με διαφορετικό ένταλμα που του επέτρεψε να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον βιασμό της 72χρονης.

Η τελική απόφαση για την έφεση του 43χρονου αναμένεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εάν δεν απορριφθεί, ο Μπρίκνερ μπορεί να αποφυλακιστεί το 2021, όταν θα έχει εκτίσει την ποινή φυλάκισής του για εμπόριο ναρκωτικών.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δίνουν μάχη με το χρόνο για να μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν εγκαίρως την υπόθεση εναντίον του Κρίστιαν Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση