HomeHL-9Creta Farms: «Καταπέλτης» το πόρισμα της Deloitte για τη διοίκηση των Δομαζάκηδων

Creta Farms: «Καταπέλτης» το πόρισμα της Deloitte για τη διοίκηση των Δομαζάκηδων

Ευρήματα κακοδιαχείρισης, εκροές εκατομμυρίων και υπερτιμολογήσεις καταγράφονται στο πόρισμα της Deloitte Business Solutions - Η ανακοίνωση της Creta Farms προς το επενδυτικό κοινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κόλαφος για τη διοίκηση που άσκησαν τα αδέρφια Δομαζάκη στην Creta Farms αποτελεί το πόρισμα της Deloitte Business Solutions που παραδόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το οποίο σήμερα κοινοποίησε –σε περίληψη- η εταιρεία προς το επενδυτικό κοινό.

Στο πόρισμα καταγράφονται ευρήματα κακοδιαχείρισης, εκροές αρκετών εκατομμυρίων από τα ταμεία της εταιρείας προς τους βασικούς μετόχους και υπερτιμολογήσεις. Στην 28σέλιδη ανακοίνωσή της Creta Farms σήμερα προς το επενδυτικό κοινό αναφέρονται μεταξύ άλλων:

* 12 συνδεδεμένες εταιρείες που δεν είχαν γνωστοποιηθεί,
* απολήψεις των βασικών μετόχων που φθάνουν τα 2,9 εκατ. ευρώ και λογιστικές αλχημείες ώστε οι απαιτήσεις της εταιρείας έναντι των δύο αδελφών – βασικών μετόχων να μειωθούν,
* υπερτιμολογήσεις με όχημα την ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ στο πλαίσιο τεχνικών έργων που είχε αναλάβει να εκτελέσει, καθώς και οι
* συναλλαγές με τη Novaplot Enterprises, εταιρεία συμφερόντων των Αφών Δομαζάκη, στην οποία είχαν περάσει τα σήματα και οι πατέντες της εισηγμένης χωρίς την έγκριση της ΓΣ των μετόχων.

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα του πορίσματος ΕΔΩ

Ο οικονομικός αντίκτυπος

Αναφορικά με τον αντίκτυπο στις οικονομικές καταστάσεις της, η εταιρεία έχει λάβει υπόψιν της τα συμπεράσματα της Deloitte στις υπό διερεύνηση περιοχές και έχει προχωρήσει ήδη σε λογιστικές εγγραφές διόρθωσης με βάση αυτά. Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, δεσμευτική γνώμη για την επίπτωση των παραπάνω ευρημάτων στις Οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, καθώς, και εκ του Νόμου, μόνος αποκλειστικά υπεύθυνος για τον έλεγχο και την έκφραση γνώμης επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, είναι ο εκλεγμένος από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής.

Ο Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρείας σε συνεργασία με τον Εσωτερικό Ελεγκτή θα σχολιάσει, επεξεργαστεί και λάβει υπόψη τα ανωτέρω ευρήματα, που διατυπώνονται στην Έκθεση της Deloitte και θα προχωρήσει στο βαθμό που χρειάζεται σε διορθωτικές εγγραφές επί των Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρείας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση