HomeΚΟΣΜΟΣΒέλγιο-κορωνοϊός: 18 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων σε σφαγείο στη Φλάνδρα

Βέλγιο-κορωνοϊός: 18 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων σε σφαγείο στη Φλάνδρα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στάντεν, Φρανσέσκο Βάντεργιουντ, αρχικά αναφέρθηκαν έξι θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όμως πλέον έχουν ανέλθει στα 18

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο στο Στάντεν υποβλήθηκαν σε τεστ και έχουν τεθεί σε καραντίνα, αφού εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των συναδέλφων τους.

 

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν «τις τελευταίες ημέρες» μεταξύ των 225 εργαζομένων στον χώρο κοπής των κρεάτων. Το σφαγείο της εταιρείας Westvlees βρίσκεται στη Φλάνδρα και ειδικεύεται στην επεξεργασία χοιρινού κρέατος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στάντεν, Φρανσέσκο Βάντεργιουντ, αρχικά αναφέρθηκαν έξι θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όμως πλέον έχουν ανέλθει στα 18.

«Αποφασίσαμε να μην πάρουμε κανένα ρίσκο, να εξετάσουμε όλους τους συνεργάτες μας σε αυτή τη μονάδα παραγωγής και να τους θέσουμε σε καραντίνα» για προληπτικούς λόγους, εξήγησε ο Μανουέλ Γκοντερίς, ο υπεύθυνος παραγωγής του σφαγείου. Τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν αύριο.

Η Westvlees είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος, με πελάτες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση