HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Μήνυμα αφύπνισης από Μητσοτάκη και σκληρότερα μέτρα στο τραπέζι

Κορωνοϊός: Μήνυμα αφύπνισης από Μητσοτάκη και σκληρότερα μέτρα στο τραπέζι

Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν τη λήψη και νέων περιοριστικών μέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί πλέον η κυβέρνηση μετά τη νέα, χθεσινή, σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων εκ νέου σε τριψήφιο αριθμό. Εν όψει Δεκαπενταύγουστου, η κυβέρνηση ανασύρει από την φαρέτρα της την επιτυχημένη συνταγή, που ακολουθήθηκε το περασμένο Πάσχα και αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, καθιστά επιβεβλημένη μεταξύ άλλων και την επιστράτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εν όψει του συνωστισμού, που αναμένεται το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ο πρωθυπουργός πρόκειται βάσει του ρεπορτάζ να απευθυνθεί στους πολίτες – πιθανώς στο πλαίσιο της πρωινής τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής της ομάδος επιδημιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά – με προφανή στόχο να τους αφυπνίσει. Και αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για το επικίνδυνο κοκτέιλ της κοσμοσυρροής και της απειθαρχίας προς τα μέτρα, που εκδηλώνονται στις δεξιώσεις των γάμων, στα κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες στις Εκκλησίες.

Μάλιστα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα λήψης και νέων, επιπρόσθετων, περιοριστικών μέτρων ακριβώς για τα προαναφερθέντα φαινόμενα, αλλά και για τα «εισαγόμενα» κρούσματα από τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας και δη την Κακαβιά, την Κρυσταλλοπηγή, τον Προμαχώνα και τους Ευζώνους.

Χθες ο Νικος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της διέλευσης από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ώστε να γίνονται αποτελεσματικότερα οι έλεγχοι τις υπόλοιπες ώρες, η επιβολή 7ήμερης καραντίνας σε όλους όσοι εισέρχονται από την Κακαβιά από τις 16 Αυγούστου και μετά, η παράταση του ορίου των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου, την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων εντός των πλοίων και την δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε τοπικό επίπεδο.

Όπως μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να «μιλήσει» στο συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών, ζητώντας τους κατ ουσίαν να ξαναπιάσουν το νήμα της περιόδου Απριλίου – Μαΐου και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις εντολές των ειδικών, προεξάρχοντος του Σωτήρη Τσιόδρα, η επανεμφάνιση του οποίου χθες σε εθνικό δίκτυο αποτελεί από μόνη της την ηχηρότερη έως τώρα καμπάνα κινδύνου.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως πιθανώς η κατάσταση να είναι κρισιμότερη και από την περίοδο της καραντίνας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια της απόφασης για ένα δεύτερο, καθολικό lockdown, όπως σημείωσε εύγλωττα προχθές ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος όλα τα προηγούμενα 24ωρα εφιστά την προσοχή στους συναρμοδίους Υπουργούς και εν γένει φορείς, ώστε να έχουν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, αλλά και να διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους, αναμένεται στο μήνυμα του να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση διαθέτει την βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση