HomeΕΛΛΑΔΑΚΙΝΑΛ: Βαθιά συντηρητική επιλογή ο ανασχηματισμός «Σκυλακάκη»

ΚΙΝΑΛ: Βαθιά συντηρητική επιλογή ο ανασχηματισμός «Σκυλακάκη»

Και το πόρισμα Πισσαρίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Βαθιά συντηρητική επιλογή κάνει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό «Σκυλακάκη» και τις κατευθύνσεις του πορίσματος Πισσαρίδη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ προειδοποιεί τον πρωθυπουργό ότι «αναλαμβάνει πια πλήρως ο ίδιος την ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα. Φρόντισε βέβαια», προσθέτει, «να αναβαθμίσει τους δικούς του ανθρώπους, για να ελέγξει απόλυτα τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης».

Κριτική ΚΙΝΑΛ στον Πρωθυπουργό

Στην κριτική του προς τον πρωθυπουργό, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι «βλέπει την οικονομία μόνο από τη σκοπιά των ισχυρών, μιλά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, ενώ απουσιάζουν οι πολιτικές για τους πολλούς, τους μικρομεσαίους, τα ασθενέστερα στρώματα, το κοινωνικό κράτος».

Όμως, συνεχίζει, «στον τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες αγνοούνται, οι ανισότητες θα μεγαλώσουν. Οι πολιτικές για την κοινωνική συνοχή εξαντλούνται σε «κάποιο εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα», τονίζουν μάλιστα ότι θα φορολογείται. Για τους εργαζομένους επιφυλάσσει πλήρη ευελιξία στις απολύσεις και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όσον αφορά το ΕΣΥ, καμία ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές», καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

Τελικώς, «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τον συντηρητικό δρόμο του, που δημιουργεί ερείπια σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Με τους εκλεκτούς του μακριά από την κοινωνία και τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει: «Το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει τη δική μας εναλλακτική πρόταση για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Είμαστε ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές, ασπίδα για τη Δημοκρατία και στήριγμα για την κοινωνία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση