HomeHL-9Το πάρτυ στη Χερσόνησο έφερε χειροπέδες, 15.000 ευρώ πρόστιμο και «λουκέτο»

Το πάρτυ στη Χερσόνησο έφερε χειροπέδες, 15.000 ευρώ πρόστιμο και «λουκέτο»

Προστίμων συνέχεια για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντατικοί  συνεχίζουν να είναι οι έλεγχοι στην Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ  για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, άνδρες της ΕΛΑΣ σε χώρο διασκέδασης ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, διαπίστωσαν πως δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, τα άτομα που βρισκόταν εκεί ήταν υπεράριθμα ενώ δεν κάθονταν σε τραπεζοκαθίσματα όπως προβλέπεται, μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε το πάρτυ, είχε υπενοικιαστεί από τον ιδιοκτήτη του σε έναν Βρετανό, ο οποίος μάλιστα φέρεται να οργάνωσε την εκδήλωση χωρίς να τον ενημερώσει.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου συνελήφθη, ενώ στον Βρετανό που δεν φορούσε μάσκα επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ ενώ στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Παράλληλα η λειτουργία του χώρου όπου διεξήχθη το πάρτυ, ανεστάλη για 15 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται το τελευταίο διάστημα την προστασία της δημόσιας υγείας, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι συνολικά 346 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ έκαστο.

Στην Κρήτη βεβαιώθηκαν 24 πρόστιμα. Από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 961 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε όλη τη χώρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση