HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Κόκκινος πλανήτης»: Πλησιάζουμε στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» του

«Κόκκινος πλανήτης»: Πλησιάζουμε στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» του

Μπήκε σε τροχιά και οδεύει προς τον Άρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εκτόξευση του ρομπότ «Perseverance» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ήδη μπήκε σε τροχιά και οδεύει προς τον Άρη.

Μάλιστα, αυτό δίνει ελπίδα στους επιστήμονες πως θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» που κρύβονται ακόμη τόσο στην επιφάνεια όσο κυρίως στο υπέδαφος του «κόκκινου πλανήτη».

Το «Perseverance» είναι το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο ρομπότ του είδους που έχει κατασκευαστεί. Πρόκειται για ένα ρομπότ έξι τροχών, που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός μίνι ελικοπτέρου, την πειραματική εφαρμογή εξοπλισμού για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για των εντοπισμό ιχνών προηγούμενης ζωής στον Άρη.

Το 6τροχό ρόβερ είναι προγραμματισμένο να τρυπήσει την επιφάνεια του πλανήτη και ακολούθως να συλλέξει μικροσκοπικά γεωλογικά δείγματα που θα μεταφερθούν στη Γη περίπου το 2031.

«Υπάρχει ένας λόγος που ονομάζουμε το ρομπότ Perseverance. Και αυτός είναι επειδή η μετάβαση στον Άρη είναι δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της NASA Τζιμ Μπράιντστιν λίγο πριν από την απογείωση της 9ης αλλά ιδιαιτέρως φιλόδοξης αποστολής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Pronews