HomeΚΟΣΜΟΣΦάλαινα τραυμάτισε γυναίκα στην Αυστραλία – Έχει σπασμένα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία

Φάλαινα τραυμάτισε γυναίκα στην Αυστραλία – Έχει σπασμένα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία

Παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο φάλαινες η γυναίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε χτύπημα από μεγάπτερη φάλαινα ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η 29χρονη γυναίκα, επισκεπτόταν μαζί με ομάδα τουριστών τον ύφαλο Νίνγκαλου, το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ήρθε σε… μετωπική με το τεράστιο κήτος.

Από την επίθεση φαίνεται πως η άτυχη γυναίκα υπέστη εσωτερική αιμορραγία και κακώσεις στα πλευρά. Συγκεκριμένα, το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Σεντ Τζόν που παρέλαβε τη γυναίκα ανέφερε πως υπέφερε από εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στον άνω θώρακα «από τη σύγκρουση».

Παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο φάλαινες η γυναίκα

Το BBC μεταδίδει πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν διασταυρωθεί, που θέλουν την γυναίκα να παγιδεύεται μεταξύ δύο τέτοιων θαλάσσιων θηλαστικών, φάλαινες που μπορούν να φτάσουν σε μήκος ακόμη και τα 19 μέτρα.

Η 29χρονη έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο κοντινό νοσοκομείο του Εξμάουθ και στη συνέχεια μετήχθη αεροπορικώς στο Περθ, στα νότια και δυτικά της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, ωστόσο για την ώρα παραμένει σοβαρή.

Ασυνήθιστοι οι τραυματισμοί λουόμενων από φάλαινες

Η ομάδα τουριστών είχε βουτήξει με μάσκα και αναπνευστήρα στα νερά του υφάλου προκειμένου να παρακολουθήσει τον χρωματιστό βυθό. Αν και πολλοί από αυτούς έγιναν μάρτυρες του ατυχήματος με τη φάλαινα, κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Σε αντίθεση με τις επιθέσεις από καρχαρίες, παρόμοια ατυχήματα με «θύτες» φάλαινες είναι σπάνια. Για την ακρίβεια, το κολύμπι στο σημείο εκείνο της Αυστραλίας, τόπο διαμονής των θηλαστικών, πραγματοποιείται έπειτα από ειδική άδεια εδώ και 4 χρόνια. Περισσότεροι από 10.000 τουρίστες έχουν βουτήξει στα νερά πλάι στις φάλαινες, χωρίς μέχρι σήμερα να προκύψει κάποιο ανάλογο ατύχημα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση