HomeΚΟΣΜΟΣΒάζει πλώρη για τη Μεσόγειο η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο»

Βάζει πλώρη για τη Μεσόγειο η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο»

Θα αποπλεύσει το πρωί της Τρίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το λιμάνι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Βιλελμσχάφεν θα αποπλεύσει το πρωί της Τρίτης (04/08, 10.00) η φρεγάτα «Αμβούργο», με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα θα αναλάβει τη διοίκηση της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκή Ένωσης, για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και θα μείνει στην περιοχή για περίπου πέντε μήνες.

«Βρισκόμαστε προ μιας αποστολής, η οποία μας θέτει μπροστά σε άγνωστες προκλήσεις για το πλοίο και το πλήρωμα από πολλές απόψεις. Η φρεγάτα θα είναι η πρώτη γερμανική ναυτιλιακή μονάδα στην επιχείρηση «Ειρήνη» και θα πρέπει ασφαλώς να κάνει πρωτοποριακή δουλειά σε διάφορους τομείς σε δύσκολα πολιτικά και επιχειρησιακά ζητήματα. Παρά τις όποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των επιχειρήσεων, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά», ανέφερε ο κυβερνήτης, Γιαν Φίτσεν.

Στόχοι της επιχείρησης «Ειρήνη» είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης κι εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων θα πρέπει να αποτραπεί και το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, το γερμανικό ναυτικό είχε συμμετάσχει στην εν λόγω επιχείρηση με ένα αεροσκάφος εναέριας ναυτικής περιπολίας P3-C Orion.

Η φρεγάτα «Αμβούργο» έχει μήκος 143 μέτρα και είναι εξειδικευμένη μεταξύ άλλων στον έλεγχο του ναυτικού χώρου. Αυτήν την εποχή το πλήρωμα θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ θα επισκεπτόταν και την Αυστραλία. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, το ταξίδι αναβλήθηκε.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση