HomeΚΟΣΜΟΣAirbnb – Κορωνοϊός: «Κορόνα πάρτι» με 700 άτομα σε νοικιασμένο σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

Airbnb – Κορωνοϊός: «Κορόνα πάρτι» με 700 άτομα σε νοικιασμένο σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

Η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Airbnb «σφραγίζει» σπίτια σε τουλάχιστον 24 πόλεις του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών Τρέντον, Νιούαρκ, Ατλάντικ Σίτι, Χομποκεν, που νοικιάζονται για πριβέ πάρτι με εκατοντάδες άτομα, παρά τις απαγορεύσεις για μεγάλες συγκεντρώσεις, λόγω κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει ρεπορτάζ των CNN και NBS News, το βράδυ της Παρασκευής άντρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι που ενοικιάστηκε μέσω Airbnb και αντίκρισαν τουλάχιστον 700 άτομα και πάνω από 100 οχήματα σταθμευμένα έξω από την οικία, σε ένα ξέφρενο πάρτι συνωστισμού. Η επιχείρηση εκκένωσης δε, κράτησε αρκετές ώρες. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και οι δύο διοργανωτές του πάρτι έλαβαν κλήτευση από τις αρχές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις «γεννούν» ιδέες για πάρτι, κάτω… από την «μύτη» της αστυνομίας, όπως όλα δείχνουν, σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις εντολές των τοπικών αρχών, οι εσωτερικές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 100 άτομα ενώ οι εξωτερικές τα 500. Η Airbnb απέβαλε και τους δύο διοργανωτές του πάρτι από την πλατφόρμα της, σύμφωνα με τον Μπεν Μπρέιτ, εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η καταχώρηση για την ενοικίαση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει επίσης απενεργοποιηθεί καθώς η Airbnb ερευνά περαιτέρω το περιστατικό.

«Καταδικάζουμε έντονα την αναφερόμενη συμπεριφορά, η οποία συνιστά τόσο μια σαφή παραβίαση των πολιτικών της Airbnb όσο και μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάχρηση κατά τη διάρκεια αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης» δήλωσε ο ίδιος σχετικά. Και πρόσθεσε ότι η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι» σε παγκόσμιο επίπεδο.
corona_parti
Η Airbnb έχει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 επιβάλλει αυστηρούς όρους σε άτομα κάτω των 25 να ενοικιάσουν σπίτια στην περιοχή.

Το Σάββατο το Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε 393 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση