HomeHL-SportsΝίκος Νιόπλιας: Ξέρω τί έκανε όταν επέστρεψε στον ΟΦΗ

Νίκος Νιόπλιας: Ξέρω τί έκανε όταν επέστρεψε στον ΟΦΗ

Δείτε τα 9 γκολ που πέτυχε ο Νίκος Νιόπλιας την πρώτη σεζόν μετά την επιστροφή του από τον Παναθηναϊκό, στο αφιέρωμα του novasports.gr "Έγραψαν Ιστορία"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πολύς κόσμος νομίζει ότι ο Νίκος Νιόπλιας είναι Κρητικός. Ακόμα κι αν ο ίδιος νιώθει έτσι, η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκε στη Γαλατινή Κοζάνης στις 17 Ιανουαρίου 1965. Εκεί έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα για να τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ και ουσιαστικά να τον «πολιτογραφήσουν» Κρητικό.

Από το 1983 μέχρι το 1993 αγωνίστηκε στον ΟΦΗ με τον οποίο κατέκτησε ένα Κύπελλο και όλη τη δεκαετία αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της ομάδας.

Στα χέρια του Γκέραρντ έγινε ένας σπουδαίος χαφ. Ο Ίβιτσα Όσιμ εκείνη τη σεζόν τον ήθελε στον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει το Τριφύλλι στους τίτλους και τα επόμενα τρία χρόνια έγινε κάτοικος Παιανίας. Δύο Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και η πορεία στα ημιτελικά του Champions League σημάδεψαν την καριέρα του.

Το 1994 μάλιστα ως παίκτης του Παναθηναϊκού συμμετείχε στο Μουντιάλ της Αμερικής με την Εθνική ομάδα με την οποία συμπλήρωσε 44 συμμετοχές σκοράροντας μία φορά.

Η ανανέωση που επιχειρήθηκε στην ομάδα του τριφυλλιού το 1996, σήμανε την επιστροφή του Νιόπλια στον αγαπημένο του ΟΦΗ. Εκεί αμέσως αποτέλεσε πάλι βασικό στέλεχος για μια εξαετία πριν πάει στη Χαλκηδόνα για να κλείσει την τεράστια καριέρα του σε ηλικία 39 ετών.

NOVASPORTS στιγμές

Είναι οι στιγμές που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ποτέ. Είναι οι παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έκαναν καλύτερα τα Σαββατοκύριακα μας. Είναι τα ντέρμπι της ζωής μας, τα αξέχαστα γκολ,  οι «δικοί» μας ξένοι παίκτες, οι ήρωες που θα έχουν πάντα θέση στην καρδιά μας.

Από τη Δευτέρα 4 Μαϊου καθημερινά οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς, θα δίνουν στο Web TV του Novasports.gr, στο κανάλι του Novasports στο YouTube, και στις σελίδες του Novasports σε Instagram και Facebook, ένα διαφορετικό ραντεβού, ένα διαφορετικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από πέντε κατηγορίες που περικλείουν τα… Best of του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καθημερινά οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να θυμούνται αξέχαστες στιγμές μέσα από τις πέντε κατηγορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση