HomeHL-9Χανιά: Η πιο όμορφη πόλη της Κρήτης με τις πιο επικίνδυνες παιδικές χαρές

Χανιά: Η πιο όμορφη πόλη της Κρήτης με τις πιο επικίνδυνες παιδικές χαρές

Οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής έχει τη φιλοσοφία του «όσα βλέπει η πεθερά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι εκπληκτικά τα όσα συμβαίνουν στα Χανιά ως προς την αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής για τις παιδικές χαρές.

Το ιστορικό κέντρο, της ομορφότερης πόλης της Κρήτης, έχει δύο παιδικές χαρές και συγκεκριμένα μία που βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο και άλλη μία που είναι στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Δυστυχώς και οι δύο έχουν πολλά προβλήματα με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια να μην έχουν κάνει καμία απολύτως ουσιαστική παρέμβαση.

Το αποτέλεσμα είναι οι δύο παιδικές χαρές να αποτελούν παγίδες… θανάτου για τα παιδιά που – ειδικά στην περίπτωση του δημοτικού κήπου –συρρέουν καθημερινά για παιχνίδι.

Η σύμβαση για ανάπλαση και η φιλοσοφία του «όσα βλέπει η πεθερά»

Μπορεί ο νυν δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, να προχώρησε, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, σε μία ολική παρέμβαση για τον δημοτικό κήπο – συμπεριλαμβανομένου και της παιδικής χαράς – με την υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 1,5 περίπου εκατομμυρίου ευρώ ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό το «νέο έργο που θα δώσει πνοή στο κέντρο της πόλης» η φιλοσοφία και αυτής της δημοτικής αρχής είναι του «όσα βλέπει η πεθερά».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που διαδραματίστηκε στις 14 Ιουλίου και που έφερε στο φως της δημοσιότητας το cretapost. Τότε μία τάβλα από την ξύλινη γέφυρα της τσουλήθρας έφυγε από τη θέση της την ώρα που ένα παιδί πάτησε πάνω με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

logo-paidikh-xara1

Το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα ενώ οι γονείς του παιδιού προχώρησαν και σε καταγγελία στο δήμο Χανίων χωρίς εννοείται να λάβουν κάποια απάντηση.

Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μία αυτοψία στον χώρο ενώ παράλληλα προχώρησε στην άμεση τοποθέτηση νέας τάβλας.

paidikh-xara

Είναι όμως, απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε καμία άλλη παρέμβαση την ώρα, μάλιστα, που και τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν αρκετά προβλήματα.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής: 20 περίπου μέρες μετά, ένα ακόμα παιδί κινδύνευσε να τραυματιστεί όταν την ώρα που έκανε κούνια οι σκουριασμένες βίδες της αλυσίδας έφυγαν από τη θέση τους!

paidikh-xara-dhmotikos-khpos1

Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η δημοτική αρχή είχε πραγματοποιήσει το… αυτονόητο.

Εν κατακλείδι: Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μία προγραμματισμένη σύμβαση για την ανάπλαση όλης της περιοχής. Μέχρι όμως να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο τι θα γίνει; Θα κινδυνεύουν συνεχώς τα παιδιά ή θα ασχοληθεί επιτέλους ο δήμος με μικροπαρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την ασφάλεια των παιδιών;

Διαφήμιση
Διαφήμιση