HomeHL-GreeceΚορωνοϊός: 10 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 10 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Στο «Ιπποκράτειο» οι καλεσμένοι για τεστ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εστία υπερμετάδοσης μαζί με τα περιστατικά στην Καβάλα, ο γάμος στη Θεσσαλονίκη, από όπου προκύπτουν 10 κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, κατά την σημερινή ενημέρωση, επί συνόλου 110 περιστατικών κορωνοϊού, τριάντα επτά (37) καταγράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη. Από αυτά, τα δέκα σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επεσήμανε νωρίτερα ότι στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό 100 άτομα, εκ των οποίων τα μισά από τον γάμο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι «τα μισά ύποπτα δείγματα προέρχονται από τον γνωστό γάμο» και πως κάποια από αυτά βγήκαν θετικά.

Οι θετικοί στον ιό από τον γάμο, καθώς και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα, αποτελούν 33 από τα περιστατικά που διαγνώστηκαν σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Θετικός στον κορωνοϊό και ο DJ του γάμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στον γάμο παρευρέθησαν τουλάχιστον 300 καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο, εξαιτίας ψιλόβροχου, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Μεταξύ άλλων θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη και ο DJ του γάμου. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μίλησε για το γάμο, επιβεβαίωσε ότι ο γαμπρός είναι θετικός, ότι όπως ο ίδιος γνωρίζει υπάρχουν πάνω από 10 κρούσματα, κάτι που αποδείχτηκε τελικά, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο που υποψιάστηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Τσούξιμο στα μάτια και κούραση τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Οπως εξήγησε τον ενημέρωσε το ζευγάρι την Τετάρτη ότι υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και όταν την Πέμπτη διαπίστωσε ότι παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, όπως τσούξιμο στα μάτια και λίγη κούραση επισκέφθηκε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα τον ειδοποίησαν ότι είναι θετικό και του είπαν πως πρέπει να κάτσει στο σπίτι του καραντίνα για 14 ημέρες. Οπως εξήγησε το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει προς το παρόν είναι δέκατε κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν δεν είχε ενημερωθεί από τον γαμπρό για το κρούσμα κορωνοϊού δεν θα είχε αντιληφθεί ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα κορωνοϊού…

Συμπτώματα κορωνοϊού εμφάνισαν γαμπρός και καλεσμένοι

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γαμπρός του γάμου στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά τον γάμο. Την επομένη, όπως είπε, έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. Αρχικά ανακοινώθηκαν 10 θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ως το βράδυ επιβεβαιώθηκαν άλλοι 6.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν -γιατί αλλάξανε βάρδια- λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα», σημείωσε ο γαμπρός του γάμου όπου προέκυψαν 16 κρούσματα κορωνοϊού.

 «Κανείς δεν ένιωθε άρρωστος», λέει ο γαμπρός

Πάντως ο άνδρας υποστηρίζει πως οι καλεσμένοι στον γάμο τηρήθηκαν οι σχετικές αποστάσεις. «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;», ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση