HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη

«Σαφάρι» του Λιμενικού στα λιμάνια, δεκάδες παραβάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτεταμένους ελέγχους στα πλοία της γραμμής πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής και έπειτα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιβάλλοντας καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και παράταση των μέτρων στα πλοία της γραμμής, το Λιμενικό Σώμα αυξάνει τους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας.

Έλεγχοι που πραγματοποιούνται ενώ η κίνηση προς τα νησιά είναι αυξημένη, κατά κύριο λόγο από Έλληνες παραθεριστές, που ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεκάδες παραβάσεις κατέγραψαν άνδρες του Λιμενικού

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έλεγχοι των Αρχών σε επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 1 Αυγούστου

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Ήδη από σήμερα το πρωί, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στα πλοία

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση. Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Τέλος, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Εντατικοί οι έλεγχοι για τήρηση μέτρων και στα νησιά

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία ύστερα από ελέγχους που διενήργησε στη Μύκονο. Ειδικότερα οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο διενεργήθηκαν 19 έλεγχοι, έξι σε μπιτς μπαρ και 13 σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα σε 7 ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας. Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση