HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Συναγερμός στην Καβάλα – 24 νέα κρούσματα σε εργοστάσιο

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Καβάλα – 24 νέα κρούσματα σε εργοστάσιο

Σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί ήδη από χθες όταν εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα και έγιναν τεστ σε 120 εργαζομένους. Ηδη τα πρώτα τεστ έδειξαν 24 θετικά κρούσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown– Δραματική έκκληση Ιατρικού Συλλόγου

Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊόςσε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει σημάνει συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση