HomeΚΟΣΜΟΣΑυτό το άγαλμα του Βούδα έκρυβε μια μακάβρια έκπληξη!

Αυτό το άγαλμα του Βούδα έκρυβε μια μακάβρια έκπληξη!

Η απίστευτη ιστορία του μυστηριώδη «κατοίκου» του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα άγαλμα καθιστού Βούδα που από ένα ναό της Κίνας κατέληξε σε μια αγορά αντικών στις Κάτω Χώρες αποκάλυψε ένα απίστευτο μυστικό – μια μούμια 1.000 ετών.

Η μούμια ανακαλύφθηκε, εγκιβωτισμένη σε μια κοιλότητα του αγάλματος, όταν ο ιδιώτης που το αγόρασε σε αγορά αντικών της Ολλανδίας – άγνωστο πώς κατέλξηε εκεί από την Κίνα, το πήγε σε έναν ειδικό για συντήρηση και αποκατάσταση.

Μόλις μια ομάδα ερευνητών και επιστημόνων έβαλε το άγαλμα στον αξονικό τομογράφο, ανακάλυψαν μια μούμια και ότι τα όργανα της μούμιας έλειπαν. «Νομίζαμε ότι θα ήταν ιστός πνευμόνων, αλλά αντ ‘αυτού βρήκαμε λίγα κομμάτια χαρτιού καλυμμένα με κινέζικους χαρακτήρες», δήλωσε ο Βίνσεντ φαν Φίλστερεν, επιμελητής αρχαιολογίας από στο Μουσείο Drents.

Η μούμια βρέθηκε καθιστή σε ένα τοπι υφάσματος, καλυμμένη με κινεζικές επιγραφές που αποκάλυπταν την ταυτότητά του: Ο νεκρός ήταν βουδιστής μοναχός με το όνομα Λιουκουάν, και οι επιστήμονες εικάζουν ότι πριν πεθάνει είχε ακολουθήσει τη διαδικασία της «αυτο-μουμιοποίησης», για να προετοιμαστεί για ζωή μετά το θάνατο.
Αυτομουμιοποίηση

Η διαδικασία αυτο-μουμιοποίησης ήταν διαδεδομένη παράδοση πριν από μία χιλιετία σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη. Ήταν μια περίπλοκη και επίπονη διαδικασία που περιλάμβανε την κατανάλωση ειδικής διατροφής και ενός δηλητηριώδους τσαγιού, ώστε το σώμα να καταστεί υπερβολικά τοξικό για να καταναλωθεί από σκουλήκια.

Για τις πρώτες 1.000 ημέρες οι μοναχοί σταμάτούσαν την κατανάλωση όλων των τροφίμων εκτός από ξηρούς καρπούς, σπόρους και μούρα, προκειμένου να αφαιρέσουν το σωματικό λίπος.

Τις επόμενες 1.000 μέρες έτρωγαν μόνο κορμούς δέντρων και ρίζες, ενώ κατανάλωναν το ειδικό τσάι από το χυμό του δέντρου Ουρούσι. Αυτό προκάλούσε εμετό και ταχεία απώλεια υγρών και λειτούργούσε ως συντηρητικό για τη μετά θάνατο αποσύνθεση.

Μετά από έξι χρόνια, ο μοναχός κλειδώνονταν σε ένα μικρό πέτρινο τάφο με μόνη έξοδο ένα σωλήνα αέρα και ένα κουδούνι. Ο μοναχός έκανε διαλογισμό στη θέση του λωτού μέχρι το θάνατό του – η ένδειξη ήταν όταν το κουδούνι σταματούσε να χτυπά. Ο τάφος στη συνέχεια σφραγίζόταν ωστε ο νεκρός να μουμιοποιηθεί.

Οι λίγοι μοναχοί που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία ήταν πολύ σεβαστοί, ανέφερε το CNN.

«Υποψιαζόμαστε ότι για τα πρώτα 200 χρόνια μετά το θάνατο, η μούμια εκτέθηκε και λατρεύτηκε σε έναν βουδιστικό ναό στην Κίνα. Στη συνέχεια, τον 14ο αιώνα, μετέτρεψαν τη μούμια σε όμορφο άγαλμα» είπε ο Φαν Φίλστερεν.

Το άγαλμα αφού περιόδευσε ανά την Ευρώπη σήμερα είναι αντικείμενο νομικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κίνας και Ολλανδίας, όπως αναφέρει η Sun. To Πεκίνο ισχυρίζεται ότι έχει κλαπεί και το διεκδικεί. Η τοποθεσία στην οποία φυλάσσεται είναι ένα μυστήριο που παραμένει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση