HomeΣΠΟΡΠροχωρά βήμα – βήμα η αθλητική μεταρρύθμιση Αυγενάκη

Προχωρά βήμα – βήμα η αθλητική μεταρρύθμιση Αυγενάκη

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφανώς η εξέλιξη για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών απογοήτευσε αρκετούς ομοσπονδιάρχες που είχαν έτοιμη την προκήρυξη εκλογών (κάποιοι και εντός Αυγούστου) για να προλάβουν το νόμο Αυγενάκη και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρι τη Δευτέρα άλλωστε υπήρχαν διαβεβαιώσεις από διάφορους -τρόπον τινά- συνομιλητές με το Μαξίμου ότι δε θα περάσει τίποτα από τον Υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ο οποίος, όπως διατείνονταν, «βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου…»

Τελικά, ο υφυπουργός αθλητισμού όχι μόνο είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει», αλλά με τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού συνεχίζει με τον πιο επίσημο και δημοκρατικό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό.

Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά στις «Αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών για το έτος 2020», αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι θητείες των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών παρατείνονται ως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και οι εκλογές τους θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο Αυγενάκη που θα κατατεθεί προς διαβούλευση.

Μάλιστα όπως είπε και ο ίδιος από το βήμα της Βουλής η αθλητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης προχωρά βήμα – βήμα με το επόμενο στάδιο να είναι η θέση σε  διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση