HomeHL-9Τα ετοιμόρροπα σπίτια της Αγίας Τριάδας: Χαμένα στην… πολυπλοκότητα

Τα ετοιμόρροπα σπίτια της Αγίας Τριάδας: Χαμένα στην… πολυπλοκότητα

«Αγκάθι» οι ιδιοκτησίες και οι κληρονόμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί την πιο όμορφη και γραφική του Ηρακλείου, αποτελεί μια «ανοιχτή πληγή», η οποία εδώ και χρόνια «αιμορραγεί». Ο λόγος για την Αγία Τριάδα, η οποία είναι γεμάτη από κτίρια έτοιμα να καταρρεύσουν.

Όπως έχει γράψει το cretapost.gr δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που κατέρρευσε μέρος ενός σπιτιού στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ήταν 10 του Ιούλη, όταν ένα μέρος κτίσματος, η μια πλευρά του συγκεκριμένα κατέρρευσε, προκαλώντας μάλιστα την οργή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και των κατοίκων γενικότερα.

katrr

Όπως είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά, από θαύμα τότε δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, κάτι που είχε διαπιστωθεί και από τις φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα πολίτης, μέσα από τη σελίδα «Κουασιμόδεια πόλη» είχε προχωρήσει στη δημοσίευση φωτογραφιών από αρκετά εκ των ετοιμόρροπων κτιρίων, σχολιάζοντας τα:

et-2

«Αγία -Τριάδα: Η κατάρρευση έχει ήδη ξεκινήσει. Περιμένουν άραγε οι υπεύθυνοι και ανθρώπινα θύματα για να παρέμβουν; Είναι ντροπή για το Ηράκλειο η εικόνα της γενικής κατερειπωσης που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή.
Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει η «Πλάκα του Ηρακλείου», με τα χαρακτηριστικά σοκάκια, τα ταπεινά σπιτάκια με τις αυλές που γλύτωσαν από τις κουασιμοδειες πολυκατοικίες που «έπνιξαν» το Ηράκλειο και σήμερα ψυχορραγούν από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για αυτήν την ιστορική γειτονιά στο κέντρο του Ηρακλείου».

et-3

Πολύπλοκη υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της Αγίας Τριάδας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την Επικαιρότητα, ενώ από τις αρμόδιες Αρχές, καταβάλλονται προσπάθειες που είναι χαμένες στην… πολυπλοκότητα της διαδικασίας.

«Αγκάθι» αποτελούν οι ιδιοκτησίες και οι κληρονόμοι, πολλοί από τους οποίους αναζητούνται. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορεί να ξεκαθαριστούν όλες οι παράμετροι και έτσι να μην μπορεί να προχωρήσει το ρυμοτομικό σχέδιο που προβλέπει πολλές αλλαγές στην περιοχή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση