HomePost ItΣτη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη η ανάδειξη της αρχαίας στοάς στο Σκαλάνι

Στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη η ανάδειξη της αρχαίας στοάς στο Σκαλάνι

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Άμεσα αντέδρασε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στην πρόσφατη δημοσιοποίηση της ύπαρξης αρχαίας στοάς στην περιοχή ανάμεσα στο Σκαλάνι και τα Σπήλια, η οποία αποτελεί μάλιστα και ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια υδραγωγεία της Ελλάδας.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Πάνου Σκουρολιάκου, ζητάει ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για την προώθηση της προστασίας, της αρχαιολογικής έρευνας και την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.

«Ο τόπος μας κρύβει πολλούς θησαυρούς που, εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν, μεταξύ άλλων, να ενισχύσουν σημαντικά το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ηρακλείου στην προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η εν λόγω σήραγγα υπερβαίνει σε μήκος τα 1.100 μέτρα και κατά πάσα πιθανότητα εξυπηρετούσε τις ανάγκες υδροδότησης του Χάνδακα κατά την Ρωμαϊκή εποχή, ενώ επαναχρησιμοποιήθηκε την περίοδο της Αιγυπτιοκρατίας στο νησί. Το μνημείο εντυπωσιάζει για το μέγεθος του, που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία υδραγωγεία της Μεσογείου, αλλά και για την άριστη κατάσταση στην οποία είναι διατηρημένο. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του άγνωστου για πολλούς αρχαίου υδραγωγείου, αυτής της υπόγειας στοάς μοναδικού φυσικού κάλλους, μας οδηγεί στο να ζητήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ανάδειξης και αξιοποίησής της. Ευελπιστούμε ότι η αρμόδια Υπουργός θα αντιληφθεί τη σημασία του μνημείου και θα πράξει αναλόγως, σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση