HomeHL-9Κατάθεση τροπολογίας για να πληρωθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο οι ζημιωθέντες από την Ασπίδα

Κατάθεση τροπολογίας για να πληρωθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο οι ζημιωθέντες από την Ασπίδα

Tι αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τι αναφέρει με ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Νιώθουμε συγκίνηση και Συλλογική επιτυχία ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που καταφέραμε να κινήσουμε την διαδικασία για την αδικία των χιλιάδων θυμάτων της Ασπίδας ώστε να κατατεθεί τροπολογία-ανάσα στην Βουλή, από τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σταικούρα, για τους ζημιωθέντες της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια, γι αυτό το ανακοινώνουμε για ενημέρωση των μελών μας και μη.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, 30.000 δικαιούχοι, δηλαδή αυτοί που συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα λάβουν εφάπαξ το 7% των απαιτήσεων τους, από το Εγγυητικό Κεφάλαιο ζωής.

Το απαιτούμενο ποσό το οποίο αγγίζει τα 30.000.000 ευρώ, θα κατατεθεί άπαξ των απαιτήσεών τους και θα το λάβουν οι 30.000 ζημιωθέντες

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, «η προκαταβολή προβλέπεται να χορηγείται άπαξ, με την κατάθεση (μεταφορά) του οικείου ποσού σε ειδικό ελεύθερο λογαριασμό της εκκαθάρισης, που θα ανοιχθεί αποκλειστικά προς το σκοπό διενέργειας προσωρινών διανομών προς τους νόμιμους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφαλίσεις ζωής, εξαντλώντας την υποχρέωση του Εγγυητικού Κεφαλαίου».

Όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, «με την επίμαχη διάταξη αντιμετωπίζεται – κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο – το 10ετές πρόβλημα των ζημιωθέντων του ασφαλιστικού Ομίλου «Ασπίς Πρόνοια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νόμος ορίζει ότι, για να μπορέσει το Εγγυητικό Κεφάλαιο ,να ξεκινήσει να αποζημιώνει, πρέπει να περατωθεί η εκκαθάριση. «Αυτή, όμως, είναι πρακτικά αδύνατον να περατωθεί, γιατί είναι τόσες πολλές οι εκκρεμοδικίες, που υπάρχουν, τόσα τα ανοιχτά δικαστήρια, που δεν είναι εφικτό να τελειώσει στα επόμενα έξι με επτά χρόνια. Οπότε, επειδή ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια και θα περάσουν άλλα πέντε θα παραβιαστεί ο Νόμος 3867, που έλεγε ότι ειδικά για την περίπτωση της Ασπίδας η πληρωμή από το Εγγυητικό Κεφάλαιο πρέπει να γίνει μέχρι το 2024», εξηγεί.

Τέλος ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νιώθει βαθιά ικανοποιημένη για την απόφαση του Υπουργού Οικονομίας κ. Στσικουρα ,ως εποπτεύουσα Αρχή του εγγυητικού Κεφαλαίου, να φέρει την τροπολογία ,θέλοντας να δώσει μια » ανάσα » στους ζημιωθέντες από το κλείσιμο της Ασπίδας Πρόνοια, και την χαιρετίζει.
Για περισσότερη ενημέρωση τα μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση