HomePost ItΣκληρή κριτική Μαμουλάκη στο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ

Σκληρή κριτική Μαμουλάκη στο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ

«Πρόκειται για ένα κακό νομοσχέδιο, χωρίς συνοχή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική άσκησε κατά τη μαραθώνια διαδικασία συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στις πολλές ετερόκλητες, ανερμάτιστες, αλλά και εκπρόθεσμες τροπολογίες που κατατέθηκαν από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ., καυτηριάζοντας παράλληλα την στάση πολλών εξ αυτών να μην παραμείνουν καν στην αίθουσα για να ακούσουν τις θέσεις της Αντιπολίτευσης.

Άσκησε επίσης έντονη κριτική στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν δέχτηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μέχρι τις 31/12/20, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην χώρα μας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», καθώς και στην παραπλανητική τακτική του Πρωθυπουργού να αποκρύπτει την μείωση της Ελληνικής χρηματοδότησης από την Ε.Ε. κατά 6,52 δισ ευρώ, αφού όπως έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Bruegel, με την αλλαγή των κριτηρίων κατανομής, η χώρα μας θα λάβει 16,69 αντί 23,21 δισ ευρώ, όπως ήταν η αρχική πρόταση της Κομισιόν.

«Πρόκειται για ένα κακό νομοσχέδιο, χωρίς συνοχή και με έντονη την απουσία κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια επικοινωνιακή φούσκα αναπτυξιακής προσδοκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ένα νομοσχέδιο – κοροϊδία για τους συνταξιούχους, με την Κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει για την επιστροφή μόλις 1,4 από τα 3,9 δισ των αναδρομικών, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένα νομοσχέδιο στο οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, με συνέπεια σε 3 ημέρες να ξεκινάει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών σπιτιών ευάλωτων συμπολιτών μας, με αποκλειστική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη. Ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει καταιγισμό ετερόκλητων, ανερμάτιστων & εκπρόθεσμων (ν)τροπολογιών από την Κυβέρνηση της ΝΔ, με το πανάκριβο «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί κατακαλόκαιρο να εξυπηρετήσει όλους τους ημετέρους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση