HomeΚΡΗΤΗΑπαντάει στους ξενοδοχοϋπαλλήλους το ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Απαντάει στους ξενοδοχοϋπαλλήλους το ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στάση απέναντι στα θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους παίρνει το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του :

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τους απαντάμε «στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για το σχοινί»! Οι ευθύνες τους είναι πολύ σοβαρές για την κατάσταση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νομό μας!

Υπενθυμίσουμε στο προεδρείο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ότι από κοινού με τους μεγαλοξενοδόχους – που φέτος θα δουν και πάλι τα κέρδη τους να εκτοξεύονται ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας – ότι αυτοί υπέγραψαν τα εξής για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία:

Μείωση μισθών κατά 5% το 2014 και αύξηση 2% το 2015, που αποτελεί συνέχεια των μειώσεων του 15% που οι ίδιοι είχαν υπογράψει. Την ίδια χρονιά όπου η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη πολιτική της ΕΕ, με το πολυνομοσχέδιο μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Παραμένει το απαράδεκτο άρθρο από την προηγούμενη σύμβαση που προβλέπει τη κατάργηση του 8ωρου. Έδωσαν δηλαδή στους ξενοδόχους, μέσα από τη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν, το τσάμπα 1ώρας επιπλέον εργασίας. Εφαρμόζοντας έτσι μαζί με τη κυβέρνηση το νόμο για τη διευθέτηση εργασίας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Προστέθηκε νέο απαράδεκτο άρθρο που προβλέπει τη κατάργηση του 5νθήμερου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό- Τουρισμό στη ΓΣ που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος στις 21-3-2014 έβαλαν ολοκληρωμένο πλαίσιο που αφορά όλο τον ΚΛΑΔΟ του Τουρισμού- Επισιτισμού:

Στο μέτωπο πάλης των συλλογικών συμβάσεων μετά την μείωση των μισθών μας κατά 15% το καλοκαίρι (2012) από τους ξενοδόχους και την υποταγμένη στα συμφέροντά τους πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, αξιώνουμε νέα συλλογική σύμβαση με επέκταση και καθολική ισχύ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, που θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2012. Κι αυτό γιατί το 2012 είχαμε 16,9 εκατ. τουρίστες και έσοδα 10,44 δις ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων. Το 2013 είχαμε 17,5 εκατ. τουρίστες και έσοδα 13 δις ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων.

Δε δεχόμαστε την εξαήμερη και 10ωρη δουλειά. Διεκδικούμε 5θημερο 35ωρο με 7 ώρες δουλειά την ημέρα, κάτι που είναι απολύτως εφικτό με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ίδια τη φύση του επαγγέλματος όλων των εργαζομένων στον τουρισμό.

Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, των δουλεμπορικών συνεργείων.

Την κατάργηση της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και όλων των προγραμμάτων μαθητείας που χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.

Την ουσιαστική προστασία των ανέργων, με επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικούμε, μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά και υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Την κατάργηση άμεσα, εδώ και τώρα, του νόμου που περικόπτει και στην ουσία καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τη Γενική Συνέλευση να αποφασίσει αγωνιστικό πρόγραμμα κόντρα στις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων για νέες μειώσεις μισθών, με νέα Γενική Συνέλευση και απεργία με το άνοιγμα της σεζόν, αν δεν δεχτούν να υπογραφεί σύμβαση με αυτούς τους όρους.

Στον ΚΛΑΔΟ του Επισιτισμού- Τουρισμού την πρόταση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης ενάντια στην κατάπτυστη που υπέγραψε η πλειοψηφικά της Ομοσπονδίας και στηρίζει η πλειοψηφία του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αρχές του χρόνου, υπογράφουν 15 κλαδικά και 12 επιχειρησιακά σωματεία στα Ξενοδοχεία που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους και παλεύουν για συμβάσεις που να καλύπτουν την σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και όχι τους μεγαλοξενοδοχους .

Τι απάντησαν σε αυτά; ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ οι κινητοποιήσεις. Καλύτερα κουτσουρεμένες συμβάσεις- παρά καθόλου συμβάσεις. Τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι ούτε αυτές δεν εφαρμόζουν οι μεγαλοξενοδόχοι! Τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους να σκύψουν ακόμα περισσότερο το κεφάλι.

Είναι αυτοί που σε απεργίες καλούσαν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να είναι απεργοσπάστες!

Είναι γνωστό ότι οι απειλές της μεγαλοεργοδοσίας- γιατί μόνο ως τέτοιες μπορούμε να εκλάβουμε τα περί δικαστηρίων- δεν πιάνουν στα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ο στόχος είναι βαθύτερος: αποσκοπεί στο να φοβηθούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο που σηκώνουν κεφάλι, που ακολουθούν το ΠΑΜΕ και να αποτραπούν οι υπόλοιποι από το να το κάνουν, να μην κουνιέται φύλο μέσα στα ξενοδοχεία.

Είναι άξιο θαυμασμού για την εργοδοσία και την κυβέρνηση πως η τρομοκρατία και οι διώξεις ενάντια στη συνδικαλιστική δράση, που προσπαθούν να περάσουν μέσα στους τόπους δουλειάς, βρίσκουν έναν τόσο άξιο συμπαραστάτη στο προεδρείο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ακόμα και η Χρυσή Αυγή ωχριά μπροστά στο ταξικό μίσος και τον αντικομμουνισμό που χρόνια υπερασπίζεται με συνέπεια το συγκεκριμένο προεδρείο !

Καλούμε όλα τα σωματεία , τους εργαζομένους να πάρουν θέση στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί το προεδρείο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να καταδικάσουν αυτούς που ουσιαστικά αποδεικνύουν με τις πράξεις τους αυτό που λεμέ ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός .

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι στον κλάδο να σηκώσουν ανάστημα, να μην φοβηθούν ούτε τους εργοδότες ούτε τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να στηριχθούν στις δυνάμεις τους, στους συναδέλφους τους, στην οργάνωση τους. Το ΠΑΜΕ θα είναι πάντα μαζί τους μιας και αποτελεί σάρκα από την σάρκα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση